Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

O Πούτιν απάντησε αν θα πάρει ή όχι το Χάρκοβο! Ατάκα-«φωτιά» για το Mέλλον του Ζελένσκι - Οι Ρώσοι ισχυροποιούνται και ετοιμάζονται για πολύχρονο πόλεμο ενώ τα δυτικά κράτη εξαθλιώνονται.


 Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την πιθανότητα οι Ρώσοι να πάρουν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, όπου βρίσκεται μόλις 30 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα.

Οι Ρώσοι έχουν ανοίξει ακόμα ένα μέτωπο στα βορειοανατολικά της πόλης του Χαρκόβου από την προηγούμενη Παρασκευή, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα στην ουκρανική γραμμή άμυνας.

«Ο ρωσικός στρατός δεν σχεδιάζει να καταλάβει το Χάρκοβο», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίσκεψή του στην Κίνα.

«Όσον αφορά το Χάρκοβο, επί του παρόντος, δεν έχουμε τέτοια σχέδια».

Ο «τσαρ Βλαντ» τόνισε ότι τα ρωσικά στρατεύματα σημειώνουν πρόοδο και προωθούνται στην Ουκρανία αυστηρά σύμφωνα με το σχέδιο καθημερινά.

Μάλιστα επέρριψε την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στην επαρχία του Χάρκοβο στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Η Ρωσία αναγκάζεται να δημιουργήσει ζώνη ασφάλειας λόγω βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών του Μπέλγκοροντ», απάντησε ο Πούτιν.

Ερωτώμενος σχετικά με την πιθανότητα η Γαλλία να στείλει επίσημα στρατό στην Ουκρανία, ο Πούτιν έκανε μάλλον έναν “διπλωματικό ελιγμό” απαντώντας:

«Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε αν τα γαλλικά στρατεύματα θα βρίσκονται στην Ουκρανία και μετά να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Νομιμότητα Ζελένσκι

Θέμα των ημερών, όχι τόσο στον δυτικό τύπο, είναι και η νομιμότητα που έχει ο Ζελένσκι ως αρχηγός του Ουκρανικού κράτους, η οποία λήγει σε λίγες ημέρες!

Ο Πούτιν ερωτήθηκε και για αυτό το ζήτημα:

«Το ουκρανικό σύνταγμα έχει κάθε είδους επιλογές. Αυτό είναι θέμα αξιολόγησης. αυτή η αξιολόγηση πρέπει πρώτα από όλα να δοθεί από το συνταγματικό δικαστήριο, και μάλιστα από το ίδιο το πολιτικό σύστημα της Ουκρανίας


Η νομιμότητα του Προέδρου της Ουκρανίας έχει σημασία για τη Μόσχα εάν πρέπει να υπογραφούν έγγραφα (π.χ. έγγραφα ανακωχής ή παράδοσης!!)».


Μιλώντας για συμφωνίες, ο Ρώσος ηγέτης χαρακτήρισε τις περιβόητες συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης στις αρχές του 2022 (που τις τορπίλισε η Δύση!) τη βάση για πιθανές νέες διαπραγματεύσεις.

απεμπε-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις