Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Ξύλο στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν για τις… μεταρρυθμίσεις (video)


 Στα χέρια πιάστηκαν νομοθέτες στην Ταϊβάν, με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις που συζητούνται στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Ταϊβανοί βουλευτές από τις λογομαχίες, άρχισαν τα σπρωξίματα και στο τέλος της μπουνιές, λίγο πριν ο εκλεγμένος πρόεδρος Λάι Τσινγκ-τε αναλάβει τα καθήκοντά του, χωρίς όμως νομοθετική πλειοψηφία.

Πριν καν αρχίσουν να γίνονται οι ψηφοφορίες, ορισμένοι νομοθέτες άρχισαν να ουρλιάζουν και ακολούθησαν σκηνές χάους γύρω από τον βουλευτή που μιλούσε από το βήμα, με τα επεισόδια να κρατούν αρκετή ώρα.
Εικόνες κατέγραψαν άτομα να πηδούν πάνω από τα έδρανα και να ρίχνουν στο πάτωμα συναδέλφους τους. Ο Λάι, κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμά του (DPP) έχασε την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Kuomintang (KMT), έχει περισσότερες έδρες από το DPP, αλλά όχι αρκετές για να σχηματίσει πλειοψηφία από μόνο του, επομένως συνεργάζεται με το μικρό Λαϊκό Κόμμα της Ταϊβάν (TPP) για να προωθήσει την ατζέντα του.

Η αντιπολίτευση θέλει να δώσει στο κοινοβούλιο μεγαλύτερες εξουσίες ελέγχου επί της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης μιας αμφιλεγόμενης πρότασης για ποινικοποίηση αξιωματούχων που θεωρείται ότι κάνουν ψευδείς δηλώσεις στο κοινοβούλιο. Το DPP λέει ότι το KMT και το TPP προσπαθούν παράνομα να επιβάλουν τις προτάσεις χωρίς τη συνήθη διαδικασία διαβούλευσης σε αυτό που το DPP αποκαλεί «αντισυνταγματική κατάχρηση εξουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις