Τρίτη 7 Μαΐου 2024

«Ολοκαύτωμα» στο Tσάσιβ Γιαρ: Oι Pώσοι καίνε όλα τα κτίρια με τους Ουκρανούς μαχητές για να πάρουν την πόλη μέχρι τις 9 Μαΐου Αποδεκατίστηκε μία ολόκληρη ουκρανική ταξιαρχία


 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Ένα πραγματικό «ολοκαύτωμα» συντελείται στο Tσάσιβ Γιαρ καθώς οι Ρώσοι καίνε όλα τα κτίρια με Ουκρανούς μαχητές, κάνοντας χρήση TOS-1 για να πάρουν την πόλη μέχρι τις 9 Μαΐου, δηλαδή την «Ημέρα της Νίκης».

Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές οι Ρώσοι κυριολεκτικά χρησιμοποιούν μία θερμοβαρική ρουκέτα για κάθε κτίριο!


Χθες αναφέρθηκε ότι αποδεκατίστηκε μία ολόκληρη ουκρανική ταξιαρχία ενώ από την αρχή της επίθεσης είχε καταστραφεί ολοσχερώς άλλη μία.

Οι Ουκρανοί πολεμούν με πείσμα προσπαθώντας να κρατήσουν μία πόλη στρατηγικής σημασίας με την οποία οι Ρώσοι θα μπορούν να ελέγχουν τους ανεφοδιασμούς από το βόρειο στο νότιο Ντόνμπας και αντιστρόφως.

Οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το στρατιωτικό προσωπικό το οποίο γίνεται ολοένα και πιο δυσεύρετο.

Ωστόσο, έστειλαν νέες ενισχύσεις στον κεντρικό άξονα για να συνεχίσουν τον αγώνα τους να διατηρήσουν την πόλη υπό τον έλεγχο τους.

Πάραυτα ούτε ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Ο.Σίρσκι δεν είναι αισιόδοξος.

Ο ίδιος δύο ημέρες νωρίτερα παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην πόλη «είναι δύσκολη».

Όταν είχε προχωρήσει σε παρόμοια δήλωση για την Αβντιίβκα, η πόλη αυτή καταλήφθηκε μετά από λίγες μέρες από τους Ρώσους.

Η «Ημέρα της Νίκης» είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Ρώσων και είναι η επέτειος της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης κατά της Γερμανίας και στη Μόσχα θέλουν κατά τους εορτασμούς να παρουσιαστεί στον ρώσικο λαό μία μεγάλη νίκη στο ουκρανικό μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις