Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Αυτός είναι ίσως ο διάδοχος του Πούτιν! Εκκαθαρίσεις στην Μόσχα - Στην Ρωσία Yπάρχει έντονη κινητικότητα, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, αφενός κάνει αλλαγές σε πρόσωπα αναφορικά με την διοίκηση της χώρας, αφετέρου ετοιμάζει την επόμενη μέρα!


 Πλην του νέου υπουργού Άμυνας, με διάταγμά του, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διόρισε τον Alexey Dyumin , ο οποίος προηγουμένως διετέλεσε κυβερνήτης της περιοχής Tula, και τον Nikolai Patrushev , πρώην γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως βοηθούς του.

Όπως εκτιμούν γνώστες των πραγμάτων στην Ρωσία, ο Dyumin δεν αποκλείεται να είναι ο διάδοχος του Ρώσου ηγέτη, όταν αυτός αποφασίσει να εγκαταλείψει την προεδρία!

Γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου 1972 στο Κουρσκ. Ο πατέρας του ήταν στρατιωτικός και η μητέρα του δασκάλα.! Το 1995, εισήλθε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φρουρών (FSO). Φρουρούσε τόσο τον Πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν όσο και τον Πρωθυπουργό Βίκτορ Τσερνομιρντίν. Από τον Αύγουστο του 1999, ο Ντιούμιν εργαζόταν στην σωματοφυλακή του προέδρου για την πρώτη και την δεύτερη θητεία του Πούτιν.

«Ήμουν μέλος μιας ομάδας αξιωματικών που εξασφάλιζε την ασφάλεια του προέδρου παντού – στην Ρωσία και στο εξωτερικό», είπε ο Ντιούμιν.

“Κάθε πρωί ξεκινούσε με μια αναφορά στον πρόεδρο για τις επιχειρησιακές εκθέσεις. Έπρεπε να έχουμε πληροφορίες για τις περιφέρειες, για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Μερικές φορές έπρεπε να δώσω οδηγίες στον υπουργό, να αναθέσω καθήκον στον επικεφαλής της περιφέρειας.”

Το 2012 διορίστηκε υπαρχηγός της προεδρικής σωματοφυλακής. Το 2014 διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής της GRU (Ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών). Ήταν ένας από τους βασικούς ανθρώπους πίσω από την προσάρτηση της Κριμαίας. Το 2015 διορίστηκε υφυπουργός Άμυνας.

Το 2016 εξελέγη κυβερνήτης της περιοχής Τούλα. Στις 2 Μαΐου, εμφανίστηκε σε μια τηλεοπτική συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πούτιν, στην οποία ο πρόεδρος τον συνεχάρη για την «εντυπωσιακή» ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής στην περιοχή του.

Οι Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, Ντμίτρι Μιρόνοφ, Γιούρι Ουσάκοφ, Αντρέι Φουρσένκο και Ρουσλάν Εντελγκέριεφ επαναδιορίστηκαν επίσης ως βοηθοί του προέδρου .

Η Larisa Brycheva διατήρησε την θέση της βοηθού του προέδρου – επικεφαλής του κρατικού και νομικού τμήματος του Κρεμλίνου, ο Dmitry Shalkov διορίστηκε βοηθός του προέδρου – επικεφαλής του τμήματος ελέγχου, ο Vladislav Kitaev διορίστηκε εκ νέου επικεφαλής του προεδρικού πρωτοκόλλου .

Οι Igor Shchegolev, Alexander Gusan, Vladimir Ustinov, Yuri Chaika, Igor Komarov, Vladimir Yakushev, Anatoly Seryshev διατήρησαν τις θέσεις τους ως προεδρικοί απεσταλμένοι στις ομοσπονδιακές περιφέρειες .

Ο Anton Kobyakov, ο Igor Levitin (ο οποίος είναι επίσης ο ειδικός εκπρόσωπος του προέδρου για την διεθνή συνεργασία στον τομέα των μεταφορών), ο Valery Fadeev, η Elena Yampolskaya διορίστηκαν επίσης σύμβουλοι του προέδρου .

Ο Σεργκέι Ιβάνοφ επαναδιορίστηκε ως Ειδικός Αντιπρόσωπος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για θέματα περιβάλλοντος, οικολογίας και μεταφορών.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις