Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Φέρνει KAI τον Προσωπικό Αριθμό ο Μητσοτάκης: «Αυτοί θα έχουν προτεραιότητα» (H ΠΑΓΙΔΑ;) «O αριθμός αυτός θα... αλλάξει τις ζωές μας», μας λένε.


Πρώτα ήρθαν τα… covid pass, μετά η ηλεκτρονική ταυτότητα-πορτοφόλι (Gov wallet), αμέσως μετά οι νέου τύπου ταυτότητες (που θα είναι υποχρεωτικές από το 2026) και τώρα ήρθε η σειρά του… Προσωπικού Αριθμού.

Όλα τα παραπάνω μπήκαν στις ζωές μας μόλις την τελευταία 5ετία, κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα!

Ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη (ή Μοναδικός Αριθμός) πρόκειται να κάνει πρεμιέρα μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, με την κυβέρνηση να τονίζει πως εδώ και καιρό όλα είναι έτοιμα!

Μιλώντας μάλιστα στον ρ/σ «Παραπολιτικά», ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά πως η πλατφόρμα μέσα στην οποία θα μπουν εκατομμύρια Έλληνες για να εκδώσουν τον Π.Α. έχει ετοιμαστεί.

Αναμένεται να βγει στον «αέρα» το αμέσως επόμενο διάστημα!

«Η πλατφόρμα για να μπούνε οι πολίτες και να αποκτήσουν τον προσωπικό αριθμό είναι έτοιμη, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός.

Παράλληλα τόνισε ότι προτεραιότητα έχουν όσοι πολίτες έχουν την παλιά ταυτότητα, ενώ όσοι έχουν εκδώσει την καινούργια ταυτότητα δεν είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν ξανά νέα ταυτότητα.

Ο ίδιος είπε κατά λέξη ότι «ο προσωπικός αριθμός στην ουσία “σαρώνει” οριζόντια όλα τα μητρώα που υπάρχουν σήμερα στο ελληνικό δημόσιο», συμπληρώνοντας πως «τελειώνει η ιστορία των λαθών, όλη η δημόσια διοίκηση στην ίδια σελίδα σχετικά με το ποιος είναι ο πολίτης».

Θυμίζουμε πως:

Ο Π.Α. θα αποτελείται από 12 αλφαριθμητικά ψηφία –και γράμματα και αριθμούς– τα 9 από αυτά θα είναι ο ΑΦΜ και θα προηγούνται άλλα 3 ψηφία.

«Ο πολίτης θα μπορεί να επιλέγει τα 2 από αυτά τα αλφαριθμητικά ψηφία», δηλαδή να βάλει όποιο γράμμα ή αριθμό θέλει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις