Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Μακαρόνια με σάλτσα: Tο μυστικό των Ιταλών που «απογειώνει» κάθε συνδυασμό – Θα ξετρελαθείτε

 


Οι Ιταλοί μίλησαν: Το εύκολο κόλπο που «απογειώνει» τα μακαρόνια με κάθε σάλτσα

Οι περισσότεροι από εμάς, είναι σίγουρα μακαρονάδες. Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά κυρίως λόγω της νοστιμιάς τους, αλλά και λόγω του γρήγορου και εύκολου μαγειρέματός τους.

Αυτά τα εύκολα και γρήγορα να μαγειρευτούν ζυμαρικά, είναι τόσο εθιστικά, που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τρώνε μακαρόνια 4-5 φορές την εβδομάδα, αλλά φυσικά χρειάζεται συγκεκριμένος τρόπος, ώστε να τα γευτείτε στον απόλυτο βαθμό, αν και πρέπει να προσέξουμε ένα συγκεκριμένο μεγάλο λάθος στο βράσιμο.

Μακαρόνια με σάλτσα: Το μυστικό των Ιταλών που «απογειώνει» κάθε συνδυασμό

 

Έτσι θα «δέσετε» ωραία τα μακαρόνια με τη σάλτσα

Οι Ιταλοί είναι οι… απόλυτοι άρχοντες του ζυμαρικού και γνωρίζουν κάθε κόλπο για να βράσουν τα μακαρόνια σωστά, με ένα εξ αυτών να αφορά το μαγείρεμα μέσα στη σάλτσα, στο οποίο πρέπει να δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή.

Πριν σερβίρετε, λοιπόν, υπολογίστε 1-2 λεπτά λιγότερο βράσιμο και τελειώστε το βρασμό των ζυμαρικών μέσα στη σάλτσα. Η γεύση αλλά και η υφή είναι καλύτερες έτσι.

Κρατήστε πάντα λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια που είναι πλούσιο σε άμυλο, ώστε να ελέγξετε την πυκνότητα της σάλτσας σας.

Αν θέλετε πιο ζουμερή μακαρονάδα προσθέστε στο τέλος μέσα στη σάλτσα λίγο από αυτό το καυτό νερό των ζυμαρικών. Αν πάλι θέλετε να δέσετε μια σάλτσα, ρίξτε λίγο από αυτό το νερό για να πυκνώσει με το άμυλο του μακαρονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις