Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Αντίστροφη μέτρηση για Μπάιντεν; Τι ανήρτησε ο Ομπάμα στο Twitter - Δημοσκόπηση του δείχνει τον δρόμο, αλλά ο Μπαράκ Ομπάμα σηκώνει ασπίδα


 Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να αντικατασταθεί για να έχουν οι Δημοκρατικοί τις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Η δημοσκόπηση του YouGov , που διεξήχθη το πρωί της Παρασκευής, αποκαλύπτει ότι το 49% των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Μπάιντεν πρέπει να φύγει εάν οι Δημοκρατικοί θέλουν να κερδίσουν, ενώ μόνο το 30% πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων ηλικίας 45-64 ετών είπε ότι ο Μπάιντεν πρέπει να αντικατασταθεί: 54%. Το ποσοστό μειώθηκε στο 48% στους ψηφοφόρους ηλικίας 30-44 ετών και στο 40% για τους ψηφοφόρους ηλικίας 18-29 ετών.

Η πλειοψηφία των λευκών που συμμετείχαν στην έρευνα να λένε ότι οι Δημοκρατικοί χρειάζονται νέο υποψήφιο, αλλά μόνο το 30% των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων συμφωνεί. Το 46% των Ισπανόφωνων, ένα κρίσιμο δημογραφικό στοιχείο για τον Μπάιντεν, θέλουν να φύγει.

Η δημοσκόπηση έρχεται μετά από μια καταστροφική απόδοση του Μπάιντεν στο πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ, που μεταδόθηκε την Πέμπτη.

Ο Μπάιντεν φάνηκε μπερδεμένος, έχασε την σκέψη του και έπεσε σε σφάλματα και γκάφες πολλές φορές. Η φωνή του ήταν αδύναμη και μερικές φορές μετά βίας ακουγόταν.

Διεθνιστικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ έχουν ήδη καλέσει τον Μπάιντεν να παραιτηθεί για το καλό των Δημοκρατικών και της χώρας. Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα , έχουν συσπειρωθεί γύρω από τον νυν πρόεδρο!

Ο Ομπάμα ισχυρίστηκε ότι η απόδοση του Μπάιντεν ήταν απλώς μια «κακή βραδιά».

«Υπάρχουν και κακιές βραδιές. Πιστέψτε με, το ξέρω. Αλλά αυτές οι εκλογές εξακολουθούν να είναι μια επιλογή μεταξύ κάποιου που έχει παλέψει για τους απλούς ανθρώπους όλη του την ζωή και κάποιου που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του», έγραψε ο πρώην πρόεδρος στο Twitter, χωρίς ωστόσο να πείθει και πολύ κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις