Ελάτε να φτιάξετε νόστιμα γιουβαρλάκια με ανάμεικτο κιμά και ρύζι Καρολίνα, που θα συνδυαστούν τέλεια με ένα υπέροχο αυγολέμονο. Είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για κάθε επίπεδο μαγειρικής. Η συνταγή προέρχεται από Ελίνα Σκλαβού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε 400 γρ. ανάμεικτο κιμά με μισή κούπα ρύζι Καρολίνα, μισό ματσάκι άνηθο, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε το μείγμα να απορροφήσει τα αρώματα. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε 1 τριμμένο καρότο, 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες και μία πατάτα σε κυβάκια. Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια νερό και έναν κύβο λαχανικών.
Ενώ περιμένουμε να βράσει το νερό, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ψιλοκομμένο άνηθο προς το τέλος.
Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε 2 αυγά, προσθέτουμε χυμό από ένα λεμόνι και ζωμό από το φαγητό μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου