Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025

Πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το γιουβέτσι με Kεφτεδάκια γεμιστά με φέτα

 


Ακολουθήστε τα βήματα της κ. Χρυσούλας Καλλωνης και απολαύστε ένα γεύμα γεμάτο γεύση και παράδοση. Ιδανικό για το επόμενο γεύμα σας! Καλή σας όρεξη! Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί θα ενθουσιαστούν.

Ακολουθήστε τα βήματα της κ. Χρυσούλας Καλλωνης και απολαύστε ένα γεύμα γεμάτο γεύση και παράδοση. Ιδανικό για το επόμενο γεύμα σας! Καλή σας όρεξη! Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί θα ενθουσιαστούν.

ΥΛΙΚΑ

Για 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (λάπα), θα χρειαστείτε:

  • 4 φέτες ψωμί (μόνο την ψύχα)
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Λίγο ξύδι
  • Μαϊντανό, δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στη διαδικασία, προσθέστε τυρί φέτα σε κάθε κεφτεδάκι και τηγανίστε τα ελαφρώς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σοτάρετε 1 κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριά Φλωρίνης. Ρίξτε φρέσκια ντομάτα και πελτέ, αφήστε να ψηθούν. Προσθέστε μια πρέζα ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, μπαχάρι και μισό κύβο νοστιμιάς. Ανακατέψτε και προσθέστε ζεστό νερό.

Βάλτε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα σε ταψί. Σε τηγάνι, προσθέστε λίγο λάδι και σοτάρετε το κριθαράκι μέχρι να γυαλίσει.

Προθερμάνετε τον φούρνο και ρίξτε το κριθαράκι στο ταψί. Ανακατέψτε απαλά και ψήστε για περίπου 20 λεπτά. Μόλις το βγάλετε, προσθέστε 2-3 παγάκια για να διατηρηθεί ζουμερό και να σταματήσει ο βρασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις