Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025

Εξαιρετικοί γκιουζλεμέδες ή Tυροπιτάρια! Άκρως σπιτικά


 Η συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη:

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

200 – 250 γρ. χλιαρό νερό (όσο πάρει)

2 κ.σ. ξύδι

1 1/2 κ.γ. αλάτι

90 γρ. λάδι

Για τη γέμιση:

500 γρ. φέτα

3 κ.σ. γιαούρτι

1 αυγό

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχίζουμε φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο-λίγο, μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σχηματίζουμε μια μπάλα και την τοποθετούμε στο ψυγείο, σκεπασμένη, για μία ώρα.

Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.

Αφού περάσει η ώρα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια. Με τον πλάστη, ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε παραλληλόγραμμο φύλλο. Βάζουμε λίγο από τη γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και κλείνουμε σαν φακελάκι.

Τέλος, τηγανίζουμε τα φακελάκια σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις