ENA ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΤΡΩΣ ΖΕΣΤΟ... ΜΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟ!!!!
ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΩΧ ΑΜΑΝ!!!
Υλικά:
– 7 ντομάτες
– 8 χρωματιστές πιπεριές
– Αμπελόφυλλα (ζεματισμένα)
– 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
– 1/2 ματσάκι άνηθος
– Ψιλοκομμένος δυόσμος
– 3 ξερά κρεμμύδια
– 2 αγκινάρες
– 2 λευκά μανιτάρια
– 2 κούπες γλασέ ρύζι
– 1 κούπα ελαιόλαδο
– Αλάτι & πιπέρι

1. Κόβουμε ντομάτες, αγκινάρες, μανιτάρια & κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια. Περνάμε στο μούλτι μέχρι να ψιλοκοπούν (όχι να λιώσουν).
2. Σε μπολ αναμειγνύουμε: ψιλοκομμένα λαχανικά, μυρωδικά, ρύζι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
3. Τυλίγουμε πρώτα τα ζεματισμένα αμπελόφυλλα και τα στρώνουμε στον πάτο ταψιού/γάστρας.
4. Γεμίζουμε τις ντομάτες και πιπεριές με το μείγμα και τις τοποθετούμε πάνω από τα αμπελόφυλλα.
5. Ραντίζουμε με λίγο ακόμη λάδι, προσθέτουμε 1 κούπα νερό, σκεπάζουμε με λαδόκολλα + αλουμινόχαρτο.
6. Ψήνουμε στους 220°C για 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε στους 200°C για άλλα ~45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Αν δεις ότι στεγνώνουν, πρόσθεσε λίγο ακόμη νερό.
Έτοιμα! Σερβίρονται ιδανικά με γιαούρτι ή φέτα και φρυγανισμένο ψωμάκι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου