Τρίτη 6 Μαΐου 2025

Να τρώει η μπουμπού και της μαμάς να μη δίνει – Ζουμερό μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες φούρνου


 Να τρώει η μπουμπού και της μαμάς να μη δίνει – Ζουμερό μοσχαράκι κοκκινιστό με χυλοπίτες φούρνου

ΥΛΙΚΑ


1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μπουκίτσες από το μέρος ελιά

2 μεγάλα κρεμμύδια

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

5 κουταλιές σούπας σάλτσα (κατά προτίμηση σπιτική)

1 ξυλάκι κανέλας

1 δαφνόφυλλο

2 μπαχάρια

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Λίγο ξύδι και κρασί για το σβήσιμο του κρέατος

Νερό (όσο χρειάζεται για να σκεπάσει το φαγητό)

300 γραμμάρια χυλοπίτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το κρέας. Όταν φύγουν τα υγρά του, σβήνουμε με λίγο ξύδι, το οποίο βοηθάει να μαλακώσει το κρέας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε καλά. Ρίχνουμε την κανέλα, τα μπαχάρια, το δαφνόφυλλο, το αλάτι και το πιπέρι.

Σβήνουμε με λίγο κρασί, αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ και τη σάλτσα. Σκεπάζουμε το κρέας με νερό.

Βράζουμε στη χύτρα για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο. Σε ένα πυρέξ, βάζουμε το κρέας μαζί με αρκετό ζωμό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις χυλοπίτες.

Ανακατεύουμε μία φορά και τοποθετούμε το φαγητό στο φούρνο. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατεύουμε το φαγητό μας άλλες δύο φορές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα που έχει περισσέψει.

Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί και το σερβίρουμε ζεστό. Ο ζωμός που περισσεύει στην κατσαρόλα δεν τον πετάμε. Μπορούμε να φτιάξουμε πράσινα φασολάκια ή κουνουπίδι και να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον ζωμό για το φαγητό.

Επίσης, μπορούμε να τον βάλουμε σε μπολάκια και να τον καταψύξουμε. Όταν χρειαστεί, βάζουμε ένα μπολάκι μέσα στα λαδερά φαγητά κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις