Κολοκυθάκια γεμιστά στην κατσαρόλα με λεμονάτη σάλτσα
ΥΛΙΚΑ
- 6 στρογγυλά κολοκυθάκια
- 1 τριμμένο καρότο για τη γέμιση
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 7 κουταλιές της σούπας ρύζι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πατάτα
- Άνηθο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι, κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και αδειάζουμε τα κολοκυθάκια. Τρίβουμε τη ψίχα από τα μισά κολοκυθάκια και το ένα καρότο. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα μυρωδικά, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και λάδι. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα.
Στην κατσαρόλα, τοποθετούμε την πατάτα και το άλλο καρότο κομμένο σε ροδέλες. Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
Στο τέλος, προσθέτουμε χυμό λεμονιού και δένουμε τη σάλτσα με μια κουταλιά κορν φλάουρ.
Αυτή η συνταγή προέρχεται από την κ. Βίκη Αναματέρου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Παραλλαγή: Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο που θυμίζουν τη μαμά της κ. Roula Trld.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, παίρνουμε 10 μεγάλα κολοκύθια, τα πλένουμε και τα κόβουμε στη μέση. Στη συνέχεια, με ένα ειδικό εργαλείο, αφαιρούμε την ψίχα τους και την κρατάμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
- 500 γρ. κιμά
- 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
- 2 αυγά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Μπόλικο μαϊντανό και άνηθο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Αφού ζυμώσουμε καλά τη γέμιση, γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει τα κολοκύθια, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω από τα κολοκύθια για να παραμείνουν σταθερά.
Βράζουμε για 40 λεπτά. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: χτυπάμε 2 αυγά με 1,5 λεμόνι. Αφού το φαγητό κρυώσει λίγο, προσθέτουμε ζουμί από την κατσαρόλα στο αυγολέμονο για να πάρει θερμοκρασία.
Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου