Τετάρτη 18 Ιουνίου 2025

Φανταστική πίτα με φέτα και μπέικον


 Αν ψάχνεις για μία πίτα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, τότε αυτή η φανταστική πίτα με φέτα και μπέικον είναι η τέλεια επιλογή. Χωρίς φύλλο που χρειάζεται άνοιγμα και με υλικά που έχεις ήδη στο ψυγείο σου, φτιάχνεις σε χρόνο μηδέν ένα λαχταριστό φαγητό ή μεζέ για όλες τις ώρες. Το καλαμποκάλευρο δίνει μια ιδιαίτερη υφή και γεύση, ενώ το συνδυασμό φέτας-μοτσαρέλας-μπέικον δεν τον χορταίνεις!

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

200 ml κρέμα γάλακτος

2 αυγά μεσαίου μεγέθους

80 γρ. καλαμποκάλευρο

200 γρ. φέτα, λιωμένη με πιρούνι

150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

100 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά ορθογώνια κομμάτια

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο & αλεύρι για το ταψί

Εκτέλεση

Ξεκινάτε ετοιμάζοντας τη γέμιση: στον κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε σιγά-σιγά το καλαμποκάλευρο. Όταν ενσωματωθεί καλά, ρίχνετε τη φέτα, τη μοτσαρέλα, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Λαδώνετε καλά και αλευρώνετε ένα πυρέξ ή ταψί. Απλώνετε τη σφολιάτα ώστε να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα, κόβοντας ό,τι περισσεύει.

Αδειάζετε τη μισή γέμιση πάνω στη σφολιάτα και απλώνετε τη μισή ποσότητα μπέικον. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη γέμιση και ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τοποθετείτε και το υπόλοιπο μπέικον από πάνω και πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα. Την αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

 Tip:

Αν δεν έχετε καλαμποκάλευρο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ωστόσο, το καλαμποκάλευρο δίνει μοναδική γεύση και πιο τραγανή υφή, οπότε αξίζει να το δοκιμάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις