Τρίτη 3 Ιουνίου 2025

Συνταγή για ψητό σολομό με κρούστα παρμεζάνας και μαϊντανού

 


Ανακαλύψτε την εύκολη συνταγή της διακεκριμένης Αγγλίδας σεφ, Mary Berry, για ψητό σολομό που θα γίνει το αγαπημένο σας υγιεινό γεύμα. Με μια λαχταριστή, τραγανή κρούστα παρμεζάνας και μαϊντανού, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο δείπνο.

Υλικά για 6 μερίδες

  • 6 φιλέτα σολομού (περίπου 150γρ. το καθένα), χωρίς πέτσα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 25 γρ. φρέσκια λευκή ψίχα ψωμιού
  • 25 γρ. φρέσκια, χονδροτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
  • Πάπρικα

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί ψησίματος.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά το τυρί κρέμα με το λιωμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Μοιράστε το μείγμα σε έξι ίσα μέρη και απλώστε το πάνω σε κάθε φιλέτο σολομού.
  5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την ψίχα ψωμιού, την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε.
  6. Πασπαλίστε το μείγμα πάνω από το τυρί κρέμα σε κάθε φιλέτο και πασπαλίστε ελαφρά με πάπρικα.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι ο σολομός είναι έτοιμος όταν αλλάξει από διαφανές σε αδιαφανές ροζ χρώμα.
  8. Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένο με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις