Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025

Παγωτό εύκολο – γρήγορο – τέλειο !!! Φτιάχνουμε το δικό μας σπιτικό παγωτάκι με τα χεράκια μας πανεύκολα και το απολαμβάνουμε οοολοι !!!

 


Αν ψάχνεις ένα σπιτικό παγωτό που να μην απαιτεί παγωτομηχανή, ούτε πολλά υλικά, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου! Είναι από εκείνες τις πανεύκολες και γρήγορες ιδέες που καταλήγουν να γίνονται κλασικές – και με την προσθήκη των μπισκότων, το αποτέλεσμα θυμίζει επαγγελματικό παγωτό με γεύση παιδικής απόλαυσης. Δροσερό, αφράτο και φουλ σοκολατένιο (αν το θες), θα κλέψει καρδιές μικρών και μεγάλων!

Υλικά

  • 1 φυτική κρέμα γάλακτος (τύπου σαντιγί), μεγάλο μέγεθος
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί εβαπορέ (μεγάλο)
  • 1 μασουράκι βανίλια σε σκόνη
  • 5 κουταλιές σούπας κακάο (προαιρετικά)
  • 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα

➤ Αν θέλετε παγωτό βανίλια, απλώς παραλείψτε το κακάο.

Εκτέλεση

Φροντίζουμε η φυτική κρέμα γάλακτος να είναι πολύ καλά παγωμένη πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Τη χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται πάνω στα σύρματα. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα (αλλά σε πιο χαμηλή ταχύτητα), προσθέτουμε πρώτα το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.

psari2B001

Έπειτα ρίχνουμε τη βανίλια και το εβαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αν θέλουμε σοκολατένιο παγωτό, προσθέτουμε το κακάο σιγά σιγά, μία κουταλιά τη φορά.

Αφού ενωθούν καλά όλα τα υλικά, σκεπάζουμε τον κάδο με μεμβράνη και τον βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Μετά τη μία ώρα, βγάζουμε τον κάδο και ξαναχτυπάμε το μείγμα για 5 λεπτά. Έτσι γίνεται πιο αφράτο και δεν πιάνει κρυσταλλάκια πάγου.

DSC 5906

Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι και αδειάζουμε το παγωτό σε τάπερ που κλείνει καλά.

Αφήνουμε στην κατάψυξη όλη τη νύχτα (ή τουλάχιστον 5-6 ώρες). Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας ή βύσσινο για έξτρα απόλαυση!

DSC 5908

💡 Tips για Τέλειο Αποτέλεσμα

  • Αν θέλεις πιο light εκδοχή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυτικό γάλα εβαπορέ.
  • Για ακόμα πιο πλούσια γεύση, πρόσθεσε λίγο λικέρ καφέ ή ρούμι στο μείγμα.
  • Αντί για μπισκότα γεμιστά, μπορείς να βάλεις μπισκότα τύπου digestive ή και κομμάτια brownies!
  • Το χτύπημα μετά την πρώτη κατάψυξη βοηθάει στο να μη γίνει το παγωτό πέτρα – μην το παραλείψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις