Με τόσο βελούδινη κρέμα και τόσο τραγανό Φύλλο, αυτή η εύκολη και μυρωδάτη μπουγάτσα με κρέμα θα γίνει ανάρπαστη! Κάθε μπουκιά θα σας ταξιδέψει σε γεύσεις που θα σας ενθουσιάσουν και θα σας κάνουν να θέλετε περισσότερα,
ΖΥΜΗ:
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό αλεύρι για πίτες
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως και στη συνέχεια σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα ή με μεμβράνη για 1 ώρα, ώστε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Μετά από αυτή την ώρα, τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την κόβουμε σε 20 ίσα κομμάτια.
Στη συνέχεια, πλάθουμε κάθε κομμάτι σε μπαλάκι και ανοίγουμε όλα τα κομμάτια σε μικρά φύλλα. Αφού έχουμε ανοίξει τα φύλλα, τοποθετούμε τα 10 από αυτά το ένα πάνω στο άλλο, βουτυρώνοντάς τα με μαλακό βούτυρο ανάμεσα σε κάθε φύλλο, και τα ανοίγουμε σε ένα πολύ λεπτό φύλλο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 10 φύλλα, διασφαλίζοντας ότι όλα είναι καλά βουτυρωμένα.
ΚΡΕΜΑ:
- 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
- 1½ ποτήρι ζάχαρη
- 1½ ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
- 100 γρ βούτυρο
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 βανίλια
Για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, ξεκινάμε λαδώνοντας ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο της ζύμης, το οποίο θα ραντίσουμε με λιωμένο βούτυρο. Αμέσως μετά, ρίχνουμε την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, το οποίο επίσης θα βουτυρώσουμε. Αφού ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία, ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο, τοποθετώντας το ταψί στη μεσαία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αποκτήσει μια χρυσή και τραγανή κρούστα.
Μην περιμένεις άλλο! Ήρθε η ώρα να επιλέξεις την επόμενη νόστιμη συνταγή για μπουγάτσα! Αυτή η παραδοσιακή λιχουδιά θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου