Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο – Η πανσέτα στη σούβλα είναι εξαιρετική, με τραγανή κρούστα και ζουμερή σάρκα!
Η συνταγή προέρχεται από το κανάλι Dimitris Michailidis.
Υλικά
50 γρ. καστανή ζάχαρη
60 γρ. αλάτι
20 γρ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.σ. σκόνη σκόρδου
1 κ.σ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
1 kg χοιρινής πανσέτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα βάζο το αλάτι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον κουρκουμά, το μαυροπίπερο και τη ζάχαρι.
Χαράζουμε την πανσέτα με το μαχαίρι.
Με το μίγμα των μπαχαρικών, αλείφουμε και τις δύο πλευρές της πανσέτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένη ψησταριά ή φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 έως 45 λεπτά.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Δες παρακάτω άλλη μία νόστιμη συνταγή για με γλάσο από Metaxa και πετιμέζι, γιατί η μας άνοιξε την όρεξη!!
Υλικά
- 700 γρ. χοιρινή πανσέτα, σε ενιαίο κομμάτι, πλυμένη και καλά σκουπισμένη
- ελαιόλαδο, για το άλειμμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γλάσο
- 6 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 70 ml Μetaxa
- 2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα
- ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- χυμός από 2 λεμόνια
- ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Στρώνω με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου (ή το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου).
Αλείφω με ελαιόλαδο την πανσέτα από όλες τις μεριές και την αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα.
Τη βάζω στη λαμαρίνα (ή στο ταψί) και την ψήνω για 30 – 35 λεπτά, μέχρι να δω ότι ροδίζει.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα υλικά του γλάσου (πετιμέζι, μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι καγιέν). Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αλείφω την . . .
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου