Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025

Απευθείας αναθέσεις και συμβάσεις-φαντάσματα σε Kρατικό Oργανισμό!

 


Ούτε μία, ούτε δύο… αλλά πάνω απο 20 απευθείας αναθέσεις έγιναν στο σκοτάδι σε κρατικό οργανισμό. Εκεί όπου υπογράφονται αποφάσεις, μοιράζονται κονδύλια και βαφτίζονται «υπηρεσίες» πράγματα που κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να εξηγήσει τι προσφέρουν.

Από τις αρχές του 2024 μέχρι και τον Ιούλιο του 2025, σύμφωνα με καταγγελία καταγράφηκαν τουλάχιστον 20 απευθείας αναθέσεις, όλες σε τιμή… 30.000 ευρώ έκαστη με αιτιολογία μελέτες και συμβουλές – συχνά για θέματα με ασαφές περιεχόμενο και αόρατο όφελος.

Κι ενώ οι υπόγειες συμφωνίες φουσκώνουν, κρίσιμα τμήματα παραγωγής μένουν σιωπηλά. Γραμμές που κάποτε έδιναν παλμό στην εγχώρια αμυντική παραγωγή, τώρα είναι κλειδωμένες, παγωμένες, ίσως και ξεχασμένες.

Την ίδια ώρα, διαγωνισμοί δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προκηρύσσονται με φωτογραικούς όρους για διοικητικές και υποστηρικτικές ανάγκες. Κι αν κάποιος ψάχνει ποιοι κινούν τα νήματα, δεν έχει παρά να κοιτάξει εκεί που δεν φαίνεται τίποτα!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις