Μάθετε πώς να ετοιμάσετε τα πιο λαχταριστά κανελόνια γεμιστά με τυριά και ζαμπόν! Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά για να απολαύσετε μια υπέροχη οικογενειακή βραδιά.
Υλικά
- 1 πακέτο κανελόνια
- 8 φέτες τυρί γκούντα, ψιλοκομμένο
- 10 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
- 10 φέτες πάριζα, ψιλοκομμένη
- 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- Λίγο βασιλικό
- Λίγο δυόσμο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 1/2 φλυτζάνι τριμμένη γραβιέρα
- 1 1/2 φλυτζάνι τριμμένο γκούντα
- 2 αυγά
- 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 συσκευασία τριμμένο ντοματάκι
Εκτέλεση
Αρχίζουμε με τη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι, σοτάρουμε το ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο. Μετά από λίγο, προσθέτουμε το τριμμένο ντοματάκι. Ρίχνουμε επίσης βασιλικό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζάχαρη.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, την πάριζα και το γκούντα σε μικρά τετραγωνάκια. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο και να αποκτήσει μια ελαφριά χρυσή απόχρωση. Στη συνέχεια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομματάκια ζαμπόν, πάριζα και γκούντα, καθώς και την τριμμένη γραβιέρα, κρατώντας λίγο τριμμένη γραβιέρα και γκούντα στην άκρη για το πασπάλισμα στο τέλος. Στο μείγμα, ρίχνουμε το μισό γάλα και τα δύο αυγά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά .
Τώρα, γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια με τη γέμιση, προσέχοντας να μην σπάσουν κατά τη διαδικασία. Χρειάζεται υπομονή και προσοχή για να διασφαλίσουμε ότι κάθε κανελόνι θα είναι γεμάτο. Μόλις γεμίσουμε κάθε κανελόνι, τα τοποθετούμε προσεκτικά σε ένα μεγάλο τετράγωνο πυρέξ.
Αφού ολοκληρώσουμε τη γέμιση, περιχύνουμε τα κανελόνια με τη σάλτσα, προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι γάλα στις άκρες και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και γκούντα που κρατήσαμε για το τελείωμα.
Τοποθετούμε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου μία με μιάμιση ώρα. Όσο πιο αργά ψηθούν τα κανελόνια με τα τυριά, τόσο καλύτερα θα γίνουν, καθώς οι γεύσεις θα αναμειχθούν και θα δημιουργηθεί μια υπέροχη κρούστα στην επιφάνεια.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο: supersyntages
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου