Μα τόσο ζουμερό και λαχταριστό – κοτόπουλο γεμιστό για σήμερα
Η συνταγή είναι από την Tzeni Tsanaktsidou – "ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!"
Υλικά
Για τη γέμιση
100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
100 γρ. ρύζι
10 κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
50 γρ. βούτυρο
αλάτι & πιπέρι
Για το κοτόπουλο
1 ολόκληρο κοτόπουλο
50 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
αλάτι, μαύρο & κόκκινο πιπέρι
2 πορτοκάλια (χυμός)
50 ml ελαιόλαδο
200 ml νερό
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό και τον κύβο ζωμού. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα κάστανα, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Για το κοτόπουλο
Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε 50 γρ. βούτυρο με αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το καψαλίζουμε αν χρειάζεται και το τοποθετούμε σε γάστρα. Το αλείφουμε μέσα κι έξω με το λιωμένο βούτυρο και το γεμίζουμε με τη γέμιση.
Κόβουμε δύο πορτοκάλια και ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο τον χυμό τους. Περιχύνουμε με 50 ml ελαιόλαδο και 200 ml νερό.
Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε στους 200°C. Ανά διαστήματα, ανοίγουμε τη γάστρα και περιχύνουμε το κοτόπουλο με τα υγρά του για να μείνει ζουμερό.
Όταν πάρει ωραίο χρώμα, είναι έτοιμο να σερβιριστεί!
Καλή επιτυχία αν το φτιάξετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου