Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025

Από τα ωραιότερα Πολίτικα ρεβανί που θα έχετε φτιάξει – Σκέτη τρέλα


 Από τα ωραιότερα Πολίτικα ρεβανί που θα έχετε φτιάξει – Σκέτη τρέλα

Η συνταγή είναι από την κ. Tzeni Tsanaktsidou – "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Υλικά

6 αυγά

125 γρ. ζάχαρη

200 ml σπορέλαιο

200 ml γάλα

1 βανίλια

500 γρ. χοντρό σιμιγδάλι

½ κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη

Ξύσμα ενός λεμονιού

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 2 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη μαστίχα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο), μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς πριν το σιροπιάσουμε.

Για το σιρόπι

3 ποτήρια νερό

3 ποτήρια ζάχαρη

Χυμός 1 λεμονιού

Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για περίπου 3 λεπτά. Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να το απορροφήσει.

Για την κρέμα

Υλικά:

1 λίτρο γάλα

200 γρ. ζάχαρη

4 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουερ

2 γεμάτες κ.σ. αλεύρι

1 βανίλια

100 γρ. βιτάμ

3 κούπες χτυπημένη σαντιγί

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το κορν φλάουερ και το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βιτάμ και τη βανίλια και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς.

Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ενσωματώνουμε τη σαντιγί με απαλές κινήσεις.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο ρεβανί και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις