Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025

Δέκα με τόνο – Το πιο αφράτο ρεβανί με κρέμα λεμόνι που κάνει τη διαφορά!

 Δέκα με τόνο – Το πιο αφράτο ρεβανί με κρέμα λεμόνι που κάνει τη διαφορά!

Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑ
ΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”

Υλικά

Για το ρεβανί:

6 αυγά

2 βανίλιες

Ξύσμα από 1 λεμόνι

3 κ.σ. ζάχαρη

Λίγο αλάτι

1 κούπα σπορέλαιο

2 κούπες γάλα

1 κούπα καρύδα

2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

4 κούπες νερό

4 κούπες ζάχαρη

½ λεμόνι

Για την κρέμα λεμονιού:

2 αυγά

Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια

1 κ.γ. κορν φλάουρ

½ κούπα ζάχαρη

3 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και την καρύδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 ακόμη λεπτό. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Για το σιρόπι, βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι για 4 λεπτά. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω στο κρύο ρεβανί.

Για την κρέμα λεμονιού, σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τα αυγά, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήνουμε για 2 λεπτά να σταθεί και την απλώνουμε επάνω στο ρεβανί. Τέλος, πασπαλίζουμε με καρύδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις