Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025

Πολύ νόστιμα και εύκολα λουκούμια πορτοκαλιού


 Πολύ νόστιμα και εύκολα λουκούμια πορτοκαλιού

Η συνταγή είναι από την κ. Ioanna Panagiotopoulou – "Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές".

Υλικά

3 ποτήρια νερό

3 ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (ανακατεμένο με 1 ποτήρι νερό)

1 ποτήρι νισεστέ

1,5 γρ. ξινό

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

15 γρ. ροδόσταγμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ξινό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα του χυμού πορτοκαλιού με το νερό και τον νισεστέ, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μην σβολιάσει. Είναι σημαντικό να ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ώστε το μείγμα να πήξει αργά και να αποκτήσει λεία, ζελατινώδη υφή.

Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το ροδόσταγμα, ανακατεύοντας να ενωθούν οι γεύσεις.

Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα πυρέξ ή ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε να παγώσει για αρκετές ώρες (ή ιδανικά όλη τη νύχτα).

Όταν σταθεροποιηθεί, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αναμεμειγμένη με νισεστέ ή με ινδοκάρυδο, για μια πιο εξωτική πινελιά.

Φυλάσσονται σε κουτί εκτός ψυγείου, στρωμένα σε στρώσεις με αντικολλητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις