Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025

Ψητό κουνουπίδι που έχει καλύτερη γεύση από κρέας! Τραγανό ψητό κουνουπίδι από τον φούρνο – απλά θεϊκό!

 


Συνταγή: Τραγανό Ψητό Κουνουπίδι – Μια εύκολη και νόστιμη εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά συνοδευτικά

Ψητό Κουνουπίδι που είναι πιο νόστιμο από το κρέας! Τραγανό Ψητό Κουνουπίδι από τον Φούρνο – Απλά Νόστιμο!

Η συνταγή μου για Τραγανό Ψητό Κουνουπίδι αποδεικνύει πόσο ευέλικτο και νόστιμο μπορεί να είναι αυτό το ταπεινό λαχανικό

Υλικά:

1 μέτριο κεφάλι κουνουπιδιού, κομμένο σε μπουκετάκια

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά, για επιπλέον γεύση)

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά, για μια τραγανή στρώση)

Για το σερβίρισμα: φρέσκος μαϊντανός, φέτες λεμονιού ή η αγαπημένη σας σάλτσα για ντιπ (π.χ. αϊολί, ταχίνι, σάλτσα γιαουρτιού)

1. Προετοιμασία:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Πλύνετε το κουνουπίδι και στεγνώστε το καλά – το αποξηραμένο λαχανικό θα ροδίσει καλύτερα και θα γίνει πιο τραγανό.
2. Καρύκευμα:
Τοποθετήστε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύστε το με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε τα μπαχαρικά: σκόνη σκόρδου, καπνιστή πάπρικα, σκόνη κρεμμυδιού, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και, αν θέλετε, παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθεί ομοιόμορφα κάθε κομμάτι.
3. Ψήσιμο:
Απλώστε το μπαχαρικό κουνουπίδι σε μία στρώση σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε για 20-25 λεπτά, γυρίζοντας τα μπουκετάκια στη μέση του χρόνου για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν και γίνουν ελαφρώς τραγανά στις άκρες.
4. Σερβίρισμα:
Τοποθετήστε σε ένα πιάτο, πασπαλίστε με φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό, περιχύστε με λίγο χυμό λεμονιού ή σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα.

Πρακτικές συμβουλές:
Ομοιόμορφο μέγεθος: Προσπαθήστε να κάνετε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού παρόμοιου μεγέθους – με αυτόν τον τρόπο ψήνονται ταυτόχρονα.
Έξτρα τραγανότητα: Στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος, ενεργοποιήστε τη ρύθμιση γκριλ για 2-3 λεπτά.
Πικάντικη εκδοχή: Μια πρέζα τσίλι ή καγιέν δίνει στο πιάτο έναν πικάντικο χαρακτήρα.
Πώς να το σερβίρετε;
Ως συνοδευτικό πιάτο με ψητά κρέατα, ζυμαρικά ή ρύζι
Ως ανεξάρτητο, ελαφρύ κυρίως πιάτο με μια ξεχωριστή σάλτσα
Ταιριάζει επίσης υπέροχα σε σαλάτες ή ως μέρος φυτικών κρεμών
Σύνοψη:
Το ψητό κουνουπίδι είναι ένα απλό αλλά εκπληκτικά νόστιμο πιάτο. Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια υγιεινή, φυτική εναλλακτική λύση στα συνηθισμένα συνοδευτικά πιάτα. Με λίγη προσοχή, μπορεί να τηγανιστεί μέχρι να γίνει τραγανό και θα ομορφύνει κάθε γεύμα – είτε πρόκειται για ένα χαλαρό δείπνο είτε για ορεκτικά για τους καλεσμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις