Όλα τα μυστικά για Ρώσικη σαλάτα όπως την φτιάχνουν οι νοικοκυρές που έζησαν στη Ρωσία.
Υλικά
3 μεγάλες πατάτες
3 σφιχτά βρασμένα αυγά
2 καρότα
1 χούφτα αρακά (κονσέρβα ή κατεψυγμένο)
6 μικρά τουρσί αγγουράκια
2 φλιτζάνες τσαγιού μαγιονέζα*
Παριζάκι ή ζαμπόν (όσο επιθυμείτε, κομμένο σε κύβους)
Αλάτι, πιπέρι
Άνηθος (προαιρετικά)
*Μπορείτε να φτιάξετε και σπιτική μαγιονέζα χωρίς αυγά μέσα σε 2 λεπτά!
Σπιτική μαγιονέζα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο)
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να πήξουν. Έτοιμη και αφράτη!
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Τα βράζουμε μαζί με τον αρακά σε λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο στο δόντι — αυτό είναι το μυστικό για να έχουν ωραία υφή.
Στο μεταξύ, κόβουμε τα αυγά και τα τουρσί αγγουράκια σε κυβάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: πατάτες, καρότα, αρακά, αυγά, τουρσί και ζαμπόν. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται.
Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα. Έτσι «δένουν» οι γεύσεις και γίνεται ακόμη πιο νόστιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου