Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025

Σπιτικά Αφράτα Πιροσκί με κιμά 👌💯 Homemade Fluffy Piroshki with Minced Meat - video


 Σήμερα φτιάχνουμε αφράτα, πεντανόστιμα πιροσκί με κιμά, μια συνταγή που έρχεται από τις ρωσικές και ουκρανικές κουζίνες, αλλά έχει αγαπηθεί πολύ και στην Ελλάδα. 

 Τα πιροσκί είναι μικρά τηγανιτά ψωμάκια γεμισμένα με διάφορες γεμίσεις αλμυρές ή γλυκές. Στη σημερινή εκδοχή, τα γεμίζουμε με ζουμερό και αρωματικό κιμά και τα τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα και αφράτα.

 Είναι ιδανικά για σνακ, για μπουφέ, για το σχολείο ή ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα με μια ωραία σαλάτα. 

 Ζεστά, μοσχοβολιστά και με μαλακή ζύμη που λιώνει στο στόμα, σίγουρα θα τα λατρέψετε! 


Και να θυμάστε, η αγάπη είναι πάντα το πιο σημαντικό συστατικό για να δημιουργήσουμε το τέλειο φαγητό! Υλικά για 30 Πιροσκί για τη γέμιση: 🔸 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 🔸 1 κρεμμύδι μέτριο 🔸 1 καρότο μικρό 🔸 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 🔸 2 κ.σ. μαϊντανό 🔸 1 σκελίδα σκόρδο 🔸 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 🔸 1/2 κ.γ. κύμινο 🔸 3 κ.σ. κεφαλοτύρι 🔸 3 κ.σ. ελαιόλαδο 🔸 αλάτι, πιπέρι για τη ζύμη: 🔸 600 γρ. αλεύρι γ.οχ. 🔸 150 ml γάλα 🔸 150 ml νερό 🔸 1 φακ. μαγιά (7-9 γρ.) 🔸 1 αυγό μεσαίο 🔸 40 γρ. βούτυρο 🔸 1/2 φλ.κ. λάδι 🔸 1 κ.γ. ζάχαρη 🔸 1 κ.γ. αλάτι Ingredients for 30 Piroshki for the filling: 🔸 500 g ground beef 🔸 1 medium onion 🔸 1 small carrot 🔸 1 tbsp tomato paste 🔸 2 tbsp parsley 🔸 1 clove garlic 🔸 1/2 tsp sweet paprika 🔸 1/2 tsp cumin 🔸 3 tbsp kefalotyri cheese 🔸 3 tbsp olive oil 🔸 salt, pepper for the dough: 🔸 600 g plain flour 🔸 150 ml milk 🔸 150 ml water 🔸 1 sachet yeast (7-9 g) 🔸 1 medium egg 🔸 40 g butter 🔸 1/2 small cup oil 🔸 1 tsp sugar 🔸 1 tsp salt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις