Κάποια γλυκά δεν τα φτιάχνεις για “λίγο κάτι γλυκό μετά το φαγητό”. Τα φτιάχνεις για να κάνεις εντύπωση. Αυτά τα σπιτικά “Ferrero Rocher” είναι ακριβώς έτσι: μικρές μπουκιές σοκολάτας με φουντούκι που μοιάζουν έτοιμες από ζαχαροπλαστείο, αλλά γίνονται με 4 βασικά υλικά και σχεδόν καθόλου κόπο. Αν έχεις Μερέντα, σοκοφρέτες και φουντούκια, είσαι λίγα βήματα μακριά από το να εξαφανιστούν από την πιατέλα πριν προλάβεις να πεις “ποιος πήρε το τελευταίο;”.
Υλικά
- 160 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
- 180 γρ. Μερέντα ή άλλη κρέμα φουντουκιού
- 4 σοκοφρέτες, τριμμένες
- 220 γρ. κουβερτούρα γάλακτος για επικάλυψη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη “βάση” της γέμισης. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια και τα χοντροκόβουμε με το χέρι ή τα περνάμε πολύ γρήγορα από τον κόφτη, ώστε να μείνουν μικρά κομματάκια και να μη γίνουν σκόνη. Θέλουμε να τα αισθανόμαστε σε κάθε μπουκιά.
Προσθέτουμε τη Μερέντα και τις τριμμένες σοκοφρέτες μέσα στο μπολ με τα φουντούκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα παχύρρευστο, κολλώδες μείγμα που πλάθεται. Αν δούμε ότι είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε λίγη επιπλέον τριμμένη σοκοφρέτα ή λίγα ακόμη φουντούκια.
Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30–40 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να πλάσουμε μπαλάκια χωρίς να κολλάει έντονα στα χέρια.
Όσο το μείγμα κρυώνει, λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί ή προσεκτικά στον φούρνο μικροκυμάτων (ανά 20–30 δευτερόλεπτα, με ανακάτεμα ενδιάμεσα), μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος μιας μπουκιάς. Αν θέλουμε, μπορούμε στο κέντρο κάθε μπαλίτσας να κρύψουμε ένα ολόκληρο φουντούκι για πιο “Ferrero” αίσθηση. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή μικρής λαβίδας, βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα μέχρι να καλυφθούν ολόκληρα. Τα αφήνουμε ξανά πάνω στη λαδόκολλα να στεγνώσουν. Μπορούμε να τα βάλουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθεί πιο γρήγορα η επικάλυψη.
Όταν η σοκολάτα πήξει, τα σοκολατάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Φυλάσσονται σε μεταλλικό κουτί ή κλειστό δοχείο στο ψυγείο, αν και στην πράξη… δύσκολα μένει κάτι για την επόμενη μέρα.
Μικρά Tips για τέλειο αποτέλεσμα:
- Αν θέλεις πιο έντονο φουντούκι, φύλαξε λίγα κομματάκια και πασπάλισέ τα πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα πριν στεγνώσει.
- Αν το μείγμα σου βγαίνει πολύ σφιχτό, πρόσθεσε μια κουταλιά Μερέντα και ανακάτεψε ξανά.
- Για ακόμη πιο “ζαχαροπλαστείο” εμφάνιση, μπορείς να τα βάλεις σε μικρές χάρτινες θηκούλες.
Στο τέλος της ημέρας, αυτά τα σπιτικά Ferrero είναι η κλασική περίπτωση που λες “δεν γίνεται να είναι τόσο απλά” – και όμως είναι. Το μόνο δύσκολο κομμάτι είναι να τα μοιραστείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου