Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Wraps με Φρούτα, Γιαούρτι, Μέλι και Ξηρούς Καρπούς

Επιτέλους ο καιρός αρχίζει να φτιάχνει, η ζέστη και οι πρωινές λιακάδες μας προδιαθέτουν για υπέροχα πρωινά.. και μέσα στην κουζίνα!
Μια συνταγή για πρωινό γεμάτο φρεσκάδα, ακόμη και στα γρήγορα όπως τα wraps με σπιτικές τορτίγιες φρούτα, γιαούρτι, μέλι και ξηρούς καρπούς φέρνουν την «Άνοιξη» στο τραπέζι του πρωινού!

Οι εύκολες συνταγές για πρωινό αρέσουν σε όλους γιατί με όποια διάθεση και αν ξυπνήσεις το πρωί, το μόνο σίγουρο είναι οτι χρειάζεσαι ένα καλό πρωινό ΝΟΥΝΟΥ, με το καλημέρα!

Στο πρωινό μου λατρεύω τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου, ειδικά όταν αυτό είναι μια συνταγή για εύκολο ψωμί όπως οι συνταγή για τορτίγιες που φτιάχνονται εντυπωσιακά γρήγορα και με επιτυχία, όμως το καλό είναι πως τις τορτίγιες μπορείς να τις ετοιμάζεις από το βράδυ και να τις τρώς, γρήγορα και εύκολα, το πρωί.

Οι τρυφερές τορτίγιες όμως θέλουν και μια νόστιμη γέμιση, τί καλύτερο λοιπόν από τα φρέσκα φρούτα, ειδικά τώρα που η Άνοιξη μας φέρνει τα πιο αγαπημένα μας φρούτα, όπως οι φράουλες! Το combo όμως χρειάζεται κάτι ακόμη, το πιο απίστευτα νόστιμο γιαούρτι Εκλεκτό ΝΟΥΝΟΥ!

Η τέλεια υφή του απλώνεται επάνω στα wraps και πασπαλίζω επιπλέον με σπόρους chia, τελικά μ΄αυτά τα wraps πάνε όλα, φαντασία και διάθεση να έχεις.

Εμπλουτίζω τα wraps με δυναμωτικό μέλι και λίγους ξηρούς καρπούς και μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα έχω απολαύσεις το πιο γρήγρο και εύκολο πρωινό ΝΟΥΝΟΥ με το καλημέρα!

Βγαίνω έξω με τα wraps στο χέρι, ο ήλιος λάμπει και ψυθιρίζω: «Kαλός ήσουν χειμώνα αλλά φύγε τώρα θέλουμε να «γευτούμε» την πανέμορφη Άνοιξη»!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 5 λεπτά
Ποσότητα: 5 μερίδες

Υλικά
Για τα σπιτικά wraps
– 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– ¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder
– ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 80 γρ. χλιαρό νερό
– 2-3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο

Για το σερβίρισμα
– 400 γρ. γιαούρτι ΕΚΛΕΚΤΟ ΝΟΥΝΟΥ
– Φρούτα (μάνγκο, μπανάνα, αχλάδι, ρόδι, ανανά κτλ.)
– Διάφορους ξηρούς καρπούς
– Μέλι

Βρείτε τα προϊόντα των συνταγών «ΝΟΥΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ» στο AB Click2Shop

Εκτέλεση Συνταγής

1Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά.

2Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και αφού πασπαλίσουμε με το καλαμποκάλευρο τον πάγκο ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο.
Τα κρατάμε σκεπασμένα με υγρή πετσέτα μέχρι να τα ψήσουμε.

3Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ξεκινάμε να ψήνουμε τα wraps, μερικά λεπτά από την κάθε πλευρά.

4Σερβίρουμε τα wraps, με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε μέλι ή αν θέλουμε κάνουμε τυλίγουμε σε ρολό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις