Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Τρόφιμα, που πρέπει να αποφεύγονται στην περίοδο της εγκυμοσύνης!

Συνεχής είναι ο λόγος για τα τρόφιμα που πρέπει η έγκυος να εντάξει στην διατροφή της. Επίσης έμφαση δίνεται και στην ομαλή και περιορισμένη αύξηση του βάρους. Υπάρχουν όμως και τρόφιμα που πρέπει μία έγκυος να αποφεύγει και δεν αναφέρονται αρκετά συχνά. Δώστε λοιπόν προσοχή και αποφύγετε τα παρακάτω τρόφιμα :


1. Ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα
Αν και τα ψάρια είναι βασικό συστατικό της διατροφής της εγκύου, θα πρέπει να αποφεύγονται τα μεγάλα ψάρια όπως ο σολωμός και ο ξιφίας. Τα μεγάλα ψάρια είναι πιθανό να περιέχουν σημαντικές ποσότητες βαρέων μετάλλων και κυρίως υδράργυρο.
2. Τα ωμά θαλασσινά
Προτιμήστε τα καλοβρασμένα ή μαγειρεμένα. Οι γαρίδες και ο αστακός πρέπει να έχουν γαλακτώδες λευκό χρώμα, ενώ τα κυδώνια, τα μύδια και τα υπόλοιπα οστρακοειδή να έχουν ανοίξει.
3. Άψητα ή λίγο ψημένα κρέατα, πουλερικά και αυγά
Ο κίνδυνος για τροφική δηλητηρίαση είναι υψηλός. Καταναλώστε τα καλοψημένα, ενώ τα αυγά να είναι σφιχτά.
4. Τα «φρέσκα» τυριά (μη- παστεριωμένα)
Τέτοια τυριά είναι το brie, το camembert, το blue cheese κ.α. που παρασκευάζονται από μη- παστεριωμένο γάλα
5. Άπλυτα φρούτα και λαχανικά
6. Την υπερβολική λήψη αλκοόλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις