Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Φονικές συγκρούσεις στη Συρία

Αρματα μάχης έχουν εισβάλει στην πόλη Χάμα προκειμένου να καταστείλουν τις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Ασαντ. Ανεξακρίβωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς.



Κλιμακώθηκαν και πάλι οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων του συριακού στρατού και διαδηλωτών που αντιτίθενται στο καθεστώς Ασαντ την Κυριακή.
Νωρίς το πρωί και σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες, άρματα μάχης μπήκαν στην πόλη Χάμα και ακολούθησαν συγκρούσεις και πυρά, από τα οποία υπάρχουν δεκάδες θύματα.
Σύμφωνα με όσα αποδίδει το Reuters σε γιατρό της περιοχής, υπάρχουν τουλάχιστον 24 νεκροί που διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Μπαντρ, αλ-Χοράνι και Χικμέχ (19, 3 και 2 αντίστοιχα). Αρματα μάχης φέρονται να έχουν περικυκλώσει ένα άλλο μεγάλο νοσοκομείο, το αλ-Χοράνι.
Ακολούθησε ανακοίνωση από το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που ανέβασε δραματικά τον αριθμό των θυμάτων.
"Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας που εισέβαλαν σήμερα στη Χάμα, άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων, σκοτώνοντας 45 και τραυματίζοντας δεκάδες", δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου, επικαλούμενος ιατρικές πηγές.
Σύμφωνα με τον Ραχμάν, το καθεστώς προσπαθεί εδώ και πολλές εβδομάδες να καθυποτάξει την πόλη αυτή που βρίσκεται βορείως της Δαμασκού και στην οποία έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μεγάλες διαδηλώσεις με τη συμμετοχή άνω των 500.000 ατόμων.
Εξάλλου, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίσθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας σήμερα στο Ντέιρ Εζόρ της ανατολικής Συρίας, το οποίο ελέγχει από χθες ο στρατός, ενώ τρία άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν στην πόλη Χαράκ της περιοχής Ντεράα, πρόσθεσε ο Ραχμάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις