Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Κινητούς φράχτες και αντλίες νερού ετοιμάζουν για τη ΔΕΘ

Υπό αστυνομικό κλοιό θα βρίσκεται η Θεσσαλονίκη τις μέρες των εγκαινίων της ΔΕΘ με την αστυνομική δύναμη να αγγίζει τα 5.000 άτομα. Διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ θα καταφτάσουν από όλη την Ελλάδα και δεν αποκλείεται το κλίμα στην πόλη να μοιάζει με αυτό των κινητοποιήσεων του 2003.

Η αστυνομία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει νέα μέσα όπως κινητοί φραγμοί ακόμη και αντλίες νερού! Τους κινητούς φράχτες από πλέξιγκλας προμηθεύτηκε η κυβέρνηση από την Γαλλία και χρησιμοποιήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Οι αύρες νερού χρησιμοποιούνται για να διαλύσουν το πλήθος προκαλώντας μεγάλους τραυματισμούς από την μεγάλη πίεση με την οποία εκτοξεύουν το νερό.

Οι αγανακτισμένοι από την πλευρά τους ετοιμάζουν εδώ και μέρες την "υποδοχή" του πρωθυπουργού με καθημερινές συνελεύσεις στον Λευκό Πύργο.

Επικρατέστερη ως τώρα άποψη για την μέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού είναι ο αποκλεισμός της ΔΕΘ και αναμένεται η απόφαση για το αν θα γίνει κοινή πορεία με τα συνδικάτα. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους εν`όψει ΔΕΘ οι αγανακτισμένοι Λευκού Πύργου καλούν την Τετάρτη σε συγκέντρωση στις 16:00 στον Λευκό Πύργο προκειμένου να μεταβούν στο ξενοδοχείο Grand Hotel για να υποδεχτούν τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μιχάλη Καρχιμάκη που θα παραστεί στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν την περίοδο της ΔΕΘ και οι  ιδιοκτήτες ταξί  ενώ πληροφορίες λένε και για "ενισχύσεις" από άλλους νομούς.
Ραντεβού στους δρόμους δίνουν και τα συνδικάτα με τις πορείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που καλούν στο άγαλμα Βενιζέλου και του ΠΑΜΕ που θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα όπου θα κατευθυνθούν στο Λευκό Πύργο ενώ αναμένονται τα καλέσματα των ομάδων αντιεξουσιαστών.
http://www.alterthess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις