Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«Αν ο Πούτιν επιχειρήσει νοθεία, η Ρωσία θα γίνει Αίγυπτος!»

Ο ηγέτης των Ρώσων Κομμουνιστών Γκενάτι Ζιουγκάνοφ, προειδοποίησε ότι αν ο Ρωσικός λαός καταλάβει πως το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών είναι προϊόν νοθείας, μια λαϊκή εξέγερση αντίστοιχή με αυτή της Αιγύπτου θα μπορούσε να σαρώσει την χώρα. Και έφερε ως παράδειγμα τη σαρωτική νίκη Μουμπάρακ που....




ήταν αποτέλεσμα νοθείας και ώθησε τον λαό της Αιγύπτου σε εξέγερση. Η νίκη του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας στις εκλογές της Κυριακής είναι δεδομένη, αλλά πολλοί φοβούνται ότι το καθεστώς Πούτιν θα νοθεύσει το αποτέλεσμα για να πάρει ξανά την πλειοψηφία των 2/3 της βουλής που θα του επιτρέπει να περνά τα κρίσιμα νομοσχέδια που θέλει. Το ζητούμενο είναι λοιπόν το ποσοστό που θα λάβει ο Πούτιν.

Για άδικες εκλογές μιλάνε και τα υπόλοιπα κόμματα της Ρωσικής αντιπολίτευσης, που είναι εξαφανισμένα από τα ΜΜΕ που ελέγχει ο Πούτιν. Την ίδια γνώμη εκφράζει και μεγάλη μερίδα των Ρώσων στα γκάλοπ. Εκτιμούν πως οι εκλογές δεν θα είναι τίμιες.Είναι ένας λόγος που αυξάνει και το ποσοστό αποχής, καθώς αρκετοί Ρώσοι θεωρούν πως το αποτέλεσμα έχει κριθεί από τώρα.

Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα αναφερθεί στην τελευταία δημοσκόπηση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας μια εβδομάδα πριν τις εκλογές στη Ρωσία.

Σε αυτή η Ενωμένη Ρωσία του Πούτιν συγκέντρωνε το χαμηλότερο ποσοστό της τετραετίας , 53 % που μεταφράζεται σε 253 έδρες στην Ρωσική Δούμα σε σύνολο 450.Ένα αποτέλεσμα που δεν δίνει την πολυπόθητη πλειοψηφία των 2/3.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) ακολουθεί με 21 % και 94 έδρες, το ακροδεξιό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (ΦΔΚ) του υπερεθνικιστή Ζιρινόφσκι 13% και 19 έδρες και τέταρτο με 10 % και 44 έδρες το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Δίκαιη Ρωσία.

trelokouneli.gr

Eυχαριστούμε για την επίσκεψή σου στον ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ.
Μας βοηθάς αν κάνεις ένα κλικ  στις διαφημίσεις της σελίδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις