Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΡΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ------ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ‏

Είπαν για την αυτοκρατορία της Ρώμης ότι: «Φτιάξανε μία έρημο και την ονόμασαν ειρήνη»…

Η διαστροφή στην σύγχρονη Ελλάδα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον παραλογισμό τον «θεών»- αυτοκρατόρων, έχει ξεπεράσει κατά πολύ την απλή επιθυμία για ικανοποίηση κάθε ματαιοδοξίας, και αισθητής ηδονή και έχει περάσει σε δαιμωνικά πλαίσια!
Στην Ελλάδα επικρατεί ένα κρυφτό με την αλήθεια, ένα απίστευτο βουητό από απόψεις ανίδεων ανθρώπων που βγαίνουν «συγκινώντας» ή ακόμα χειρότερα «ενημερώνοντας» τους Έλληνες με αυτά που με «παρρησία» λέγουν και παρουσιάζουν σαν γεγονότα και αλήθειες.
Είμαστε δυστυχώς μέσα σε ένα τσίρκο και παρακολουθούμε τον κάθε «κλόουν» ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν είναι κλόουν αλλά μεσσίας…και το τραγικό είναι ότι μας πείθει!
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει λογική στους ανθρώπους που ελέγχουν την κοινή γνώμη, (πολιτικοί, δημοσιογράφοι) διότι στην θέση της λογικής έχουν βάλει το Εγώ τους. Θυσιάζουν στο βωμό της αλήθειας και της ενημέρωσης την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!
Επικίνδυνος κακούργος, χαρακτηρίζεται ένας πνευματικός πατέρας εκατοντάδων ψυχών και από την άλλη άνθρωποι που βρωμούν ανομία και ψέματα χαρακτηρίζονται γνήσιοι εκφραστές της εντιμότητας.
Πως είναι δυνατόν κάποιος πνευματικός άνθρωπος να κατηγορείται για κακουργήματα και κάποιοι κακούργοι να θεωρούνται «πνευματικοί» άνθρωποι;
Η ερώτηση φυσικά δέχεται μόνο μία απάντηση. Ναι! γίνεται αυτό! όπως έγινε τότε που κάποιοι καλοθελητές σταύρωσαν τον Αναμάρτητο. Ναι! έχει ξαναγίνει μέσα στην ανθρώπινη ιστορία… διότι οι άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν μόνο την κακία, μόνο την ψευτιά, μόνο την ατομική τους ευζωία καταντούν να βλέπουν το άσπρο-μαύρο, την αλήθεια-ψέμα, την Εκκλησία-εχθρό, τον Χριστό-τύραννο, την Σωτηρία-ουτοπία, ένα μοναστήρι-σκάνδαλο!


Η λογική, μας έχει αφήσει εδώ και καιρό, μάλλον εμείς την βάλαμε στην άκρη….όμως μέσα στην τρέλα των παρασκηνίων, πίσω από τους προβολείς και τις κάμερες υπάρχουν πάντα ανθρώπινες ζωές που είτε μόνες τους έχουν μπει μέσα σε αυτό το «άλογο παιχνίδι» για δόξα, εξουσία και χρήμα, είτε τους βάζουν άλλοι ώστε από την δική τους ζωή να ξεζουμίξουν τα όποια κέρδη τους.
Μία νέα έρημος λοιπόν ξαναστήνετε μπροστά στα μάτια μας, γεμάτη χαλάσματα, γεμάτη γκρεμισμένα ιδανικά και αξίες, γεμάτη πτώματα και τραυματίες που έτυχε να πιστεύουν ότι η έρημος μπορεί να γίνει εύφορη γη.
Η έρημος αυτή είναι το σήμερα, είναι όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε στην πατρίδα μας. Κρίση, χαράτσια, φόροι, απολύσεις, σκάνδαλα, αθώοι «ένοχοι» και ένοχοι «αθώοι», σύμμαχοι που είναι εχθροί, συνάνθρωποι που είναι ξένοι, έλληνες που είναι αντίχριστοι, πολίτες – αναρχικοί, πολιτικοί – πιόνια, ξενοκρατούμενες κυβερνήσεις!
Μέχρι πότε λοιπόν;
Μέχρις ότου και η παραμικρή όαση γίνει και αυτή έρημος;
Διότι όταν θα γίνει αυτό τότε θα είναι αργά για να ζητήσουμε νερό, για να σώσουμε την όαση, για να σωθούμε.
Ας διαφυλάξουμε λοιπόν αυτήν την όαση μέσα στην έρημο, μην την καταστρέφουμε, μην την σπαταλούμε, αλλά να την ανανεώνουμε με την προσευχή μας στον Κύριο, ώστε να μας ελεήσει, ώστε να φωτίσει τους άφρονες και τους «ερημολάγνους» ώστε να καταλάβουν τα λάθη τους, να καταλάβουν ότι όταν πολεμάς την έρημο με το να εξαφανίζεις τις οάσεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι βεβαιώσεις την δική σου αυτοκτονία!
Η νοητή αυτή όαση είναι η πίστη των ανθρώπων στον πραγματικό Θεό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό στον οποίο ανήκει η δόξα εις τους αιώνας...ας μην την χάσουμε λοιπόν γιατί μέσα στα χαλάσματα της ερήμου που μας προσφέρουν οι "κατέχοντες ασυλία" μόνο εγκαύματα και τραύματα πνευματικά και υπαρξιακά μπορεί να αποκτήσουμε για να μην πούμε ακόμα και πνευματικό θάνατο... που είναι το χειρότερο...
Π.Π.
imverias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις