Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ανοικτά της Σητείας ο Ρώσικος στόλος

Το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ επικεφαλής 11 ακόμη πολεμικών πλοίων βρίσκεται ανατολικά της Σητείας με κατεύθυνση προς τη... ναυτική βάση που διατηρεί η Ρωσία εδώ και πολλά χρόνια στη Συρία.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αρμάδα είχε προετοιμαστεί για μια τέτοια αποστολή εδώ και πολύ καιρό με ασκήσεις στη Βόρεια Θάλασσα. Παράλληλα έχει τεθεί σε συναγερμό και η ναυτική βάση των ΗΠΑ στη Σούδα αφού η κατάσταση στη Συρία ολοένα και εκτραχύνεται.

Σύμφωνα με πηγές της ρωσικής διπλωματίας ο στόχος της καθόδου των ρωσικών πλοίων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν είναι μόνον τα όσα συμβαίνουν στη Συρία αλλά και η ειλημμένη, όπως χαρακτηρίζεται απόφαση της Ουάσιγκτον, να χτυπηθεί σε χρόνο που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί επακριβώς το Ιράν, του οποίου οι δυνάμεις διεξάγουν αυτές τις ημέρες ασκήσεις στα στενά του Ορμούζ.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε και πάλι απόντες» αναφέρουν χαρακτηριστικά Ρώσοι διπλωμάτες αλλά και ανώτατοι στρατιωτικοί. Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί ότι τέτοια ισχυρή δύναμη πυρός από πλευράς της Ρωσίας έχει να «δει» η Μεσόγειος από το 1974!

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις