Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Θα πληρώσουν το «μάρμαρο»

Γράφει ο Αντώνης Δελατόλλας
Τι είδους μύγα τσίμπησε τον Χρυσοχοΐδη; Τι έχει συμβεί και ένας από τους πιο πετυχημένους – σύμφωνα με τις απόψεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ – αλλά και χαϊδεμένους από τα περισσότερα ΜΜΕ και τους δημοσκόπους πολιτικός έγινε ξαφνικά «ο τύπος που δεν ξέρει τι λέει, αγνώμονας, καιροσκόπος, άφιλος» κ.λπ, κ.λπ.;Ας προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε από πού πηγάζει μια τέτοια συμπεριφορά και αν υπάρχουν και άλλοι που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο!


Το φαινόμενο αφορά μόνο τον ίδιο ή και πολλούς άλλους του πολιτικού συστήματος;


Να δεχθώ τους ισχυρισμούς για καιροσκοπισμό, ιδιοτέλεια, προσωπική στρατηγική και ό,τι άλλο θέλετε. Λέει όμως την αλήθεια. Δεν διάβασε, ήταν – και αυτός – με το πιστόλι στον κρόταφο, ο Παπανδρέου έχει τελειώσει – δεν περιμέναμε τον Χρυσοχοΐδη να μας το πει –, το πολιτικό σύστημα είναι πεθαμένο κ.λπ.


Δεν συμφωνούμε οι περισσότεροι με όλα αυτά; Νομίζω ναι.


Τι μας έχει ενοχλήσει;


Το ότι τα λέει τώρα.


Το ότι δεν διαφωνούσε την ώρα που έπρεπε.


Το ότι μετέχει σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει το «έργο» της προηγούμενης.


Τι έπρεπε να κάνει;


Να πει: «Κύριοι, έκανα λάθος, δεν διορθώνεται με λόγια η ζημιά που έχει γίνει και με την παρουσία μου, χάρηκα που σας γνώρισα, να μιλάμε στις γιορτές για τις ευχές, παίρνω το καπελάκι μου, φεύγω και κάποτε μπορεί να τα ξαναπούμε...».


Γιατί λοιπόν επιδεικνύει αυτήν τη συμπεριφορά;


Για να μπορεί, πριν ή μετά τις εκλογές – ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο –, να κυκλοφορεί στον δρόμο, στο καφενείο, στα μαγαζιά, χωρίς να γίνεται στόχος της οργής του κόσμου. Θα δούμε αν θα τα καταφέρει. Αμφιβάλλω.


Και αυτό, γιατί αργά κατάλαβε ο ίδιος και πολλοί συνάδελφοί του ότι το μνημόνιο... «πέτυχε»!


Τι ακριβώς; Να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας!


Και «το μάρμαρο αυτό πληρώνεται και θα πληρωθεί ακριβά».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις