Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δηλαδή πήγαμε αδιάβαστοι;

του Γιάννη Δαραβίγκα
Δόξα τω Θεώ, μπορεί η χώρα μας να διαλύεται αλλά οι υπεύθυνοι για τα χάλια της, μας χαρίζουν και στιγμές γέλιου.


Κάθε μέρα που περνάει, εβδομάδα με την εβδομάδα, οι ευκαιρίες για γέλιο είναι άφθονες και ποικίλες.

Πρίν λίγο καιρό, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κατήγγειλαν ότι δέχονται πιέσεις και «συστάσεις» για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Η υπόθεση «πνίγηκε» και είχε αρχίσει να ξεχνιέται όταν οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης αποφάσισαν, πριν λίγες ημέρες, να στείλουν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον φάκελο με την έρευνά τους σχετικά με τα διογκωμένα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, του ελλείμματος του έτους 2009. Και το έπραξαν αυτό, διότι κατά την έρευνά τους προέκυψαν ενδεχόμενες ευθύνες τόσο του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου, όσο και του τότε υπουργού οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.


Και το πανηγύρι άρχισε.


Η πολιτική ηγεσία που ανέθεσε στους δύο εισαγγελείς την αποστολή να ερευνήσουν οικονομικά σκάνδαλα και να ελέγξουν οικονομικά στοιχεία, μόλις αντελήφθη ότι οι δύο δικαστικοί εκτελούσαν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους, επεχείρησε σε πρώτη φάση να τους «καπελώσει», ανεπιτυχώς. Στην συνέχεια προσπάθησε να τους «συνετίσει», αλλά απέτυχε και πάλι και μόλις ο κόμπος έφθασε στο χτένι, με την πιθανή ανάμειξη του κ. Παπανδρέου στην διόγκωση του ελλείμματος, τότε οι μάσκες έπεσαν, τα πρόσωπα απεκαλύφθησαν και οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν θύμισαν στους Έλληνες πολίτες, άλλα ήθη, άλλες πρακτικές, παρωχημένων εποχών.
Οι απειλές για μακελειό από τον υπουργό υγείας, οι απαξιωτικές αναφορές για τους εισαγγελείς από τον υπουργό δικαιοσύνης, αλλά και η σύσταση του τελευταίου προς το δικαστικό συμβούλιο για αντικατάστασή τους, κατέστησαν σαφές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, ότι η χώρα μας δεν πάσχει τόσο από τα οικονομικά, όσο από προσωπικά και κομματικά προβλήματα.


Καί σα να μην έφθανε η γελοιοποίηση των δύο υπουργών του ΠΑΣΟΚ, όλως αιφνιδίως, ο «αντάρτης» κ. Χρυσοχοΐδης, που κάποτε ανάγκασε τους τρομοκράτες να κελαηδήσουν και να ομολογήσουν τις παράνομες πράξεις τους, τώρα αυτός ο ίδιος, χωρίς να τον αναγκάσει κανείς, εκτός από την επιθυμία του να ομολογήσει τις κουτουράδες του, για να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, άρχισε να κελαηδάει.
Πριν λίγο καιρό ομολόγησε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο MEGA, ότι τα δύο τελευταία χρόνια που κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ και αυτός ήταν υπουργός, απεδείχθησαν καταστροφικά για την Ελλάδα. Μόλις πριν πέντε ημέρες ομολόγησε ότι δεν είχε χρόνο να διαβάσει το μνημόνιο και ότι δεν συμφωνεί με το περιεχόμενό του, συμπλέοντας έτσι με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σημίτη που και αυτός εδήλωσε αντιμνημονιακός, σε συνέδριο στην Γερμανία.


Τελευταίες παραστάσεις


Αυτά και άλλα πολλά που έχουν συμβεί, αλλά και όσα θα επακολουθήσουν, αποτελούν ένα πρωτόγνωρο σκηνικό στο θέατρο «Η ΕΛΛΑΣ», όπου ο θίασος του ΠΑΣΟΚ προσφέρει στις τελευταίες παραστάσεις του και με δωρεάν είσοδο στους θεατές-πολίτες, στιγμές χαλάρωσης και γέλιου.
Θα ήταν ευχής έργο το γέλιο αυτό για τους πολίτες να ήταν πηγαίο και όχι νευρικό. Θα χειροκροτούσαν όλοι οι θεατές αν ο θίασος έπαιζε κωμωδία. Δυστυχώς όμως το έργο είναι τραγωδία και οι θεατές μουντζώνουν τους συντελεστές της παράστασης...
Ευτυχώς όμως που παίζονται οι τελευταίες παραστάσεις. Και όπως σε κάθε τραγωδία υπάρχει ο από μηχανής Θεός που σώζει την κατάσταση και ελπίζω ότι, σε αντίθεση με τον κ. Χρυσοχοΐδη, εμείς όλοι οι Έλληνες πολίτες, δεν θα πάμε αδιάβαστοι.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις