Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Το ποσό των 21 εκατ. ευρώ δίνει η Κομισιόν στην Ελλάδα για τους άπορους

Η Ιταλία, η Ισπανία και η Πολωνία θα λάβουν το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ΕΕ για την παροχή βοήθειας...
σε τρόφιμα προς τους πλέον απόρους. Από τα συνολικά 500 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού του προγράμματος, τα 95,5 εκατ. θα καταλήξουν στην Ιταλία, 80,5 εκατ. στην Ισπανία ενώ 75 εκατ. ευρώ θα χορηγηθούν στην Πολωνία, τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.


Σημαντικά ποσά προβλέπονται επίσης για την Γαλλία (70,5 εκατ.) και τη Ρουμανία (60,5 εκατ. ευρώ), ενώ η Γερμανία -οικονομική ατμομηχανή της Ευρώπης και κύριος μέτοχος του ταμείου της ΕΕ - δεν προβλέπεται να λάβει βοήθεια.


Η Ελλάδα, της οποίας ο πληθυσμός είναι σχεδόν έξι φορές μικρότερος της Ιταλίας, πρόκειται να λάβει 21,6 εκατ. ευρώ.


Άλλα έξι κράτη της ΕΕ δεν πρόκειται να λάβουν χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο ταμείο βοήθειας: η Δανία, η Φινλανδία, η Αυστρία, η Κύπρος, η Ολλανδία και η Βρετανία.


Το πρόγραμμα βοήθειας στους πλέον άπορους ξεκίνησε το 1987 με στόχο στην στήριξη των φτωχότερων πολιτών μέσω του υπερβάλλοντος προϊόντος της ευρωπαϊκής αγροτικής παραγωγής, με τη βοήθεια φιλανθρωπικών οργανισμών.


Ωστόσο, καθώς το θέμα της υπερπαραγωγής αγροτικών προϊόντων έχει λυθεί, η Γερμανία είχε ζητήσει πέρυσι να καταργηθεί το πρόγραμμα, υποστηρίζοντας πως η φροντίδα για τους φτωχούς θα πρέπει ν’ αποτελεί μέριμνα της εκάστοτε κρατικής κυβέρνησης. Η Γαλλία αντιτάχθηκε στη γερμανική πρόταση κι εν τέλει, οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ κατέληξαν σε μία συμβιβαστική λύση για παράταση του προγράμματος για μία διετία - έως ότου ληφθούν καταληκτικές αποφάσεις.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις