Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

γερμανική εφημερίδα Handelsblatt: "Πολιτικός σεισμός στην Ελλάδα" (ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΩΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

"Η κρίση χρέους στην Ελλάδα, έχει καταστρέψει το πολιτικό κατεστημένο. Το έθνος σπαράζει και τα παραδοσιακά κόμματα χάνουν όλο και περισσότερη δύναμη" γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt για τις επικείμενες εκλογές στη χώρα μας.


"Στον αντίποδα, οι ακραίες παρατάξεις με αντιευρωπαϊκές θέσεις, ενισχύονται, καθώς η κρίση πολώνει την ελληνική κοινωνία. Με την πιο μεγάλη ύφεση που διανύει η χώρα, από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, την ανεργία σε ιστορικά υψηλά, οι πολίτες είναι σε σύγχυση και απελπίζονται" γράφει η εφημερίδα σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει την άνοδο των ακραίων κομμάτων στις δημοσκοπήσεις....



"Ο Ηλίας Κασιδιάδης, που αναμένεται να εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή, ξέρει τι θέλει να ακούσει το ακροατήριό του: "κάθε ξένος εργάτης παίρνει τη δουλειά ενός Έλληνα", φωνάζει στο μικρόφωνο ο νεαρός υποψήφιος που "προσπαθεί να δείξει σοβαρός, μέσα στο σκούρο κουστούμι του", αναφέρει η Handelsblatt.


"Όσον αφορά στα δύο παραδοσιακά κόμματα του πολιτικού κέντρου και της μεσαίας τάξης, η συντηρητική ΝΔ και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, που εναλλάσσονταν στην εξουσία από την πτώση της χούντας το 1974 μέχρι και τις τελευταίες εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, συγκεντρώνοντας μέχρι και το 80% των ψήφων των Ελλήνων. Σήμερα, φαίνεται με δυσκολία να φτάνουν το 35%." επισημαίνεται στο δημοσίευμα.


"Η κρίση δημιούργησε φυγόκεντρες τάσεις προς την Αριστερά και την άκρα Δεξιά. Οι εκφραστές αυτών των τάσεων απορρίπτουν κατηγορηματικά τη λιτότητα, ενώ κάποιοι ζητούν ακόμη και να εγκαταλείψει η Ελλάδα την Ευρωζώνη, όπως οι νεοναζί ή οι σταλινικοί κουμουνιστές." σημειώνει η Handelsblatt.


"Πολλοί Ελληνες περιμένουν την Κυριακή για να τιμωρήσουν τα κόμματα που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση. Αυτό διαφαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, κατά τις οποίες το 44% δηλώνει ότι θα ψηφίσει με στόχο «διαμαρτυρία και τιμωρία»" διευκρινίζει η γερμανική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις