Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σπάει η "ομερτά" στον Προφήτη Ηλία - Νέα στοιχεία για το μακελειό [video]


Υπό το βάρος των τελευταίων δραματικών εξελίξεων στην περιοχή, αρκετοί είναι αυτοί που εμφανίζονται αποφασισμένοι να βάλουν τέλος σε ένα καθεστώς που...
 



συγκεκριμένοι άνθρωποι επέβαλαν με τους δικούς τους άγραφους "νόμους", με πειθώ τα όπλα και τις μαγκούρες.


Μπροστά στην αποκάλυψη νέων στοιχείων για την παράνομη και πολλές φορές εγκληματική δράση συγκεκριμένων ατόμων στην ενδοχώρα της Κρήτης και συγκεκριμένα στο νομό Ηρακλείου, βρίσκονται οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, καθώς το μακελειό στον Προφήτη Ηλία και οι δύο νεκροί που θρηνεί το χωριό ρίχνουν ακόμα βαριά τη σκιά τους πάνω από το νησί.


Η πρόθεση των κατοίκων του Προφήτη Ηλία να σπάσουν τη σιωπή τους απέναντι στα φαινόμενα βίας και έκνομης δραστηριότητας που εκδηλώνονται στο χωριό τους, δημιουργεί νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση που συγκλονίζει εδώ και μέρες την κοινή γνώμη ολόκληρου του νησιού.


Η ιδιότυπη αυτή "ομερτά" που ίσχυσε -και εξακολουθεί να ισχύει σε πολλές περιπτώσεις- ουσιαστικά λειτούργησε ως το πέπλο που κάλυπτε παράνομες δραστηριότητες, επιθέσεις και βιαιοπραγίες, καθώς ο φόβος έκλεινε μάτια και στόματα για πολλά χρόνια.



Υπό το βάρος των τελευταίων δραματικών εξελίξεων στην περιοχή, αρκετοί είναι αυτοί που εμφανίζονται αποφασισμένοι να βάλουν τέλος σε ένα καθεστώς που συγκεκριμένοι άνθρωποι επέβαλαν με τους δικούς τους άγραφους "νόμους", με πειθώ τα όπλα και τις μαγκούρες...


"Δεν μπορεί να ξεπλυθεί το αίμα των δύο συγχωριανών μας, αν εμείς οι ίδιοι δεν βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά τα φαινόμενα που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες στην περιοχή μας. Πρέπει να νικήσουμε τους φόβους μας για να μην φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς", λένε χαρακτηριστικά στον Προφήτη Ηλία, οι άνθρωποι που έχουν τις τελευταίες ημέρες πάρει την απόφαση να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί ο κύκλος της βίας και του αίματος στο χωριό.



Η κίνηση των τοπικών φορέων αλλά και απλών πολιτών να ξεσηκωθούν και να δημοσιοποιήσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι βίωναν εδώ και χρόνια από συγκεκριμένα άτομα στο χωριό, φαίνεται ότι θα έχει αποτέλεσμα, καθώς η ανάγκη να επανέλθει η ηρεμία και η γαλήνη στην Προφήτη Ηλία είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική... Πάντα βέβαια με δεδομένο ότι πρόθεση των κατοίκων είναι να κινηθούν στα πλαίσια του νόμου, όπως δήλωσαν και οι ίδιοι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με την εισαγγελέα Ηρακλείου στο δικαστικό μέγαρο το οποίο επισκέφθηκαν την περασμένη Πέμπτη.



Οι φόβοι για αντεκδίκηση


Άπαντες φοβούνται τυχόν πράξεις αντεκδίκησης στο χωριό, ενώ η αστυνομία εξακολουθεί να λαμβάνει δρακόντια μέτρα ασφαλείας σε σπίτια ατόμων που ενδεχομένως να μπουν στο στόχαστρο, όσων εξακολουθούν να πιστεύουν πως η απάντηση στη βία και την παρανομία θα πρέπει να δοθεί με τα ίδια μέσα.


Σε αυτές τις περιπτώσεις, η παρέμβαση των τοπικών παραγόντων κρίνεται μέχρι στιγμής καταλυτική, όπως και η στάση που κρατούν οι στενοί συγγενείς των θυμάτων που απευθύνουν εκκλήσεις να σταματήσει ο κύκλος του αίματος και να μην γίνουν ενέργειες που θα λειτουργήσουν όπως το λάδι στη φωτιά...


Πάντως το περιστατικό με τη σφαγή προβάτων που ανήκουν στον 52χρονο πρωταγωνιστή της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης, προκάλεσε ανησυχία και προβληματισμό στους ντόπιους αλλά και στις αρχές οι οποίες παραμένουν σε εγρήγορση και παρακολουθούν στενά κάθε πτυχή τραγωδίας.


Η απολογία και οι έρευνες

Ο 52χρονος από τον Προφήτη Ηλία κρίθηκε χθες προφυλακιστέoς και μεταφέρθηκε πίσω στο Γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου προκειμένου να συνεχίζει την θεραπευτική του αγωγή. Ο 52χρονος στην απολογία του υποστήριξε ότι πυροβόλησε τον 34χρονο αφού πρώτα δέχτηκε επίθεση από εκείνον ο οποίος μπήκε στο μαγαζί του οπλισμένος.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο 52χρονος υποστήριξε ότι πυροβόλησε αφού πρώτα ο 43χρονος τον είχε πυροβολήσει στα πόδια, τον είχε τραυματίσει, είχε τραυματίσει το γιό του στο λαιμό και στη συνέχεια εκείνος θολωμένος άρπαξε την κυνηγετική καραμπίνα και τον χτύπησε.



Αμέσως μετά την πολύωρη απολογία ο συνήγορος υπεράσπισης του 52χρονου Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε σκοτεινά σημεία της υπόθεσης που είναι σημαντικά για την εξέλιξη της ενώ υπογράμμισε και την καθυστερημένη κατά 4 ημέρες κατάθεση ενός βασικού μάρτυρα κατηγορίας εκφράζοντας τις υποψίες και τα ερωτηματικά του για την καθυστέρηση αυτή. Ο κ. Κούγιας μίλησε με σκληρή γλώσσα για τον μάρτυρα. Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας αυτός εμφανίστηκε και κατέθεσε στις αρχές ότι ο 34χρονος δεν είχε καμία σχέση με τους πυροβολισμούς και ότι δεν κρατούσε όπλο την ώρα του μακελειού ωστόσο στην κατάθεση του ενώ επικαλείται πολύ κόσμο ότι ήταν μπροστά και ότι είδε το σκηνικό δεν αναφέρει κανένα όνομα και δεν λέει τίποτα συγκεκριμένο, οπότε η αξιοπιστία του εξετάζεται.


Ο δικηγόρος έκανε λόγο και για την ιατροδικαστική έκθεση που δεν συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία μέχρι αυτή την ώρα και η οποία αν ήταν έτοιμη από την αρμόδια υπηρεσία θα μπορούσε να φωτήσει σημαντικά τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. Σύμφωνα με το δικηγόρο μέσα από την έκθεση θα φανεί και ο τρόπος τραυματισμού του πελάτη του που - όπως υποστηρίζει- δεν έχει καμία σχέση με αυτοτραυματισμό όπως υποστηρίζει η πλευρά των θυμάτων.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δικογραφία θα είναι απόλυτα ολοκληρωμένη όταν θα σταλούν και τα αποτελέσματα από τη βαλλιστική εξέταση των όπλων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Μόνο τότε θα φανεί τι ακριβώς έγινε την επίμαχη στιγμή λένε όσοι ασχολούνται με την υπόθεση.



Στο μεταξύ τώρα αναμένεται και η έκδοση εντάλματος σύλληψης για τους τρεις άνδρες της ίδιας οικογένειας που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις, μεταξύ αυτών και ο γιος του 52χρονου. Ωστόσο στο θέμα του ανηλίκου η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι διαφορετική.



prismanews.gr


casino kings

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις