Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Γ. Μαυραγάνης: "Πρόωρη" η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση, ώστε να γίνει ανταγωνιστικό το τουριστικό πακέτο, ενώ επεσήμανε την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, δήλωσε ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειωθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ στην εστίαση......
Θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα, εφόσον φανούν σημάδια δημοσιονομικής σταθεροποίησης της χώρας. Το να πούμε, όμως, τώρα συγκεκριμένη ημερομηνία, αν δεν είμαστε έτοιμοι, νομίζω ότι είναι λίγο πρόωρο».

Σχολιάζοντας ο κ. Μιχελάκης την αναφορά του υφυπουργού Οικονομικών ότι το ποσοστό του ΦΠΑ στην εστίαση δεν επηρεάζει άμεσα το τουριστικό πακέτο, αντέτεινε ότι συμμετέχει κατά 30%, που σημαίνει ότι γίνεται ακριβότερο κατά τρεις μονάδες.

«Δεν ωφελείται μόνο ο τουριστικός κλάδος από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά ενισχύεται η γεωργία, η βιομηχανία και ζουν μια σειρά από άλλα επαγγέλματα γύρο από αυτόν», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις