Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αίγυπτος: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους


Χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδήλωσαν εναντίον του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι μετά την εσπευσμένη έγκριση του σχεδίου του νέου συντάγματος της χώρας, εν μέσω της κατακραυγής που έχει προκαλέσει...
η έκδοση διατάγματος που διευρύνει σημαντικά τις εξουσίες του Μόρσι.

«Ο λαός θέλει να ρίξει το καθεστώς», φώναζαν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, ξυπνώντας μνήμες από τα συνθήματα που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές που οδήγησαν στην πτώση του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και σε άλλες πόλεις στου Σουέζ και το Δέλτα του Νείλου, μετά το κάλεσμα της αντιπολίτευσης για μαζικές κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση την ώρα που η συντακτική επιτροπή συνεδρίαζε για την έγκριση του σχεδίου συντάγματος, ο Μόρσι είπε ότι το διάταγμα το οποίο ορίζει ότι οι αποφάσεις του δεν μπορούν να αναιρεθούν από κανέναν, είναι προσωρινής ισχύος και έχει στόχο την επίσπευση των διαδικασιών για τη μετάβαση στη δημοκρατία.

«Θα λήξει μόλις ο λαός ψηφίσει για το σύνταγμα. Δεν υπάρχει θέση για τη δικτατορία», είπε.

Το σχέδιο του συντάγματος που εγκρίθηκε από τη συντακτική επιτροπή επικρίνεται σφοδρά από την αντιπολίτευση, που αποχώρησε από τις εργασίες της, καταγγέλλοντας ότι κυριαρχείται από τις ισλαμικές απόψεις και δεν παρέχει παρά ελάχιστες εγγυήσεις στον τομέα της προστασίας των δικαιωμάτων.


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


moneypost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις