Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Νέα πρόκληση του κατοχικού στρατού στην Αυλώνα

ΑΚΡΟΒΌΛΗΣΕ ΣΤΡΑΤΙΏΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΊΣΕΙ ΤΗΝ UNFICYP ΝΑ ΞΗΛΏΣΕΙ ΠΑΡΆΝΟΜΗ ΠΕΡΊΦΡΑΞΗ


Το σημείο στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Αυλώνας, όπου ο κατοχικός στρατός προχώρησε στην παράνομη περίφραξη του υποστατικού διάτρησης νερού.....

       Λευκωσία: Ένταση επικρατεί στην περιοχή του κατεχόμενου χωριύ Αυλώνα, όπου εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες εμποδίζουν άνδρες των Ηνωμένων Εθνών να αφαιρέσουν την περίφραξη διάτρησης που στήθηκε παράνομα στη νεκρή ζώνη πριν από δύο εβδομάδες. 

Γύρω στις 9:30 το πρωί τα Ηνωμένα Έθνη, ύστερα από διάβημα, στο οποίο είχε προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία, επιχείρησαν με δύναμη 60 ανδρών να αφαιρέσουν το συρματόπλεγμα.

Ωστόσο εμποδίστηκαν από περίπου 300 ένοπλους Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι αναπτύχθηκαν σε βάθος πέραν των 200 μέτρων στη νεκρή ζώνη.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας και μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης διεξάγουν διαπραγματεύσεις με τις κατοχικές δυνάμεις.

Για «μικρή αντιπαράθεση» κάνει λόγο η UNFICYP
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης, Μισιέλ Μπoναρντό, σήμερα το πρωί άνδρες της UNFICYP αφαίρεσαν φράχτη που είχαν τοποθετήσει οι κατοχικές δυνάμεις εντός της νεκρής ζώνης, αποκόπτοντας μικρό δρόμο της περιοχής, με το αιτιολογικό της αποθάρρυνσης των λαθρεμπόρων.

Ωστόσο, σε αυτό αντέδρασε ο τουρκικός στρατός και «προκλήθηκε μια μικρή αντιπαράθεση», όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Μπoναρντό, μεταξύ των μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης και ανδρών του κατοχικού στρατού. Ανέφερε ακόμα ότι οι κατοχικές δυνάμεις τοποθέτησαν πίσω το φράχτη και ο Διοικητής της UNFICYP είχε συνάντηση με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του τουρκικού κατοχικού στρατού.

Όπως εξήγησε, τώρα γίνονται συζητήσεις για να μετακινήσουν οι τουρκικές δυνάμεις το φράχτη και να τοποθετηθούν στο ίδιο σημείο βαρέλια της UNFICYP. Πρόκειται, ανέφερε, για τουρκοκυπριακές «δυνάμεις ασφαλείας» που βρίσκονται στην περιοχή. Εκεί βρίσκονται ακόμη μηχανικοί της Ειρηνευτικής Δύναμης, ώστε μόλις υπάρξει συμφωνία με τον τουρκικό κατοχικό στρατό, να τοποθετήσουν τέσσερα βαρέλια στο σημείο.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο τοποθέτησαν οι κατοχικές δυνάμεις το φράχτη εντός της νεκρής ζώνης, ο εκπρόσωπος της UNFICYP είπε ότι ο λόγος που τους ελέχθη ήταν πως ήθελαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή λαθρεμπορίου σε εκείνη την περιοχή.

Για το θέμα είχε προβεί σε διάβημα η Κυπριακή Δημοκρατία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, για την ενέργειά της αυτή σήμερα η UNFICYP είχε ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, συμπεριλαμβανομένου του κατοχικού στρατού, γι’ αυτό και ξενίζει η αντίδραση των δυνάμεων κατοχής, όπως αναφέρθηκε.


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

http://tokoutsavaki.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8501.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις