Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΠΗΡΕ Η HEZBOLLAH ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ Α/Α; Μυστήριο με τον βομβαρδισμό σε κονβόι και Δαμασκό – Γνώριζε η Ρωσία την επιχείρηση;


Η φιλοιρανική οργάνωση Hezbollah έχει ήδη χημικά όπλα στη διάθεσή της αναφέρει σε δημοσίευμά της....
η σοαυδαραβική εφημερίδα Al-Wattan η οποία επικαλείται πηγές από τους αντάρτες που δρουν στη Συρία.

Το παραπάνω κάνει γνωστό σήμερα η ισραηλινή ιστοσελίδα israelnationalnews η οποία αναφέρει ότι η Hezbollah που δρα στο νότιο Λίβανο έχει πάρει ήδη στην κατοχή της χημικά όπλα από το συριακό οπλοστάσιο. Το Τελ Αβίβ  έχει ξεκαθαρίσει ότι η μεταφορά τέτοιων όπλων από τη Συρία προς το Λίβανο αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την πολιτική ασφάλειας του Ισραήλ γραμμή την οποία δεν μπορεί να αγνοήσει.

Πάντως έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτήματα για την ευκολία με την οποία τα ισραηλινά μαχητικά διείσδυσαν στον συριακό εναέριο χώρο και βομβάρδισαν την εγκατάσταση πιθανών εργαστήριο χημικών όπλων.

Συγκεκριμένα και με δεδομένο ότι η  Δαμασκός  περιμετρικά προστατεύεται από διαφόρων ειδών ραντάρ και μερικών από τα πλέον προηγμένα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα έχουν δημιουργηθεί κάποια σενάρια τα οποία φέρουν τη Ρωσία να «εγκρίνει» παρασκηνιακά τα χτυπήματα κατά της Hezbollah γιατί ούτε η Μόσχα φαίνεται να επιθυμεί να αποκτηθούν από τη φιλοϊρανικη αυτή οργάνωση όυτε χημικά όπλα ούτε και αντιαεροπορικοί πύραυλοι. 

Στο δημοσίευμά της η Al Wattan σημειώνει επικαλούμενη δηλώσεις εκπροσώπου των ανταρτών που δρουν στη Συρία ότι η μεταφορά των χημικών όπλων έγινε σε μια περίοδο 40 ημερών το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2012. Το φορτίο περιλάμβανε τουλάχιστον δύο τόνους αερίου μουστάρδας, μαζί με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας οι οποίοι μπορεί να πετύχουν εμβέλεια της τάξης των 300 χλμ. μέσα στο Ισραήλ και φυσικά είναι ικανοί να μεταφέρουν χημικό φορτίο στις ειδικά διασκευασμένες πολεμικής κεφαλές τους.

Παράλληλα και μετά τις ισραηλινές επιθέσεις σημειώνεται συγκέντρωση δυνάμεων και αύξηση ετοιμότητας στις στρατιωτικές δυνάμεις του Λιβάνου και της Ιορδανίας ενώ αυτές του Ισραήλ που σταθμεύουν στα υψίπεδα του Γκολάν έχουν τεθεί σε συναγερμό και αυτές.

Όπως σημειώνει η λιβανική εφημερίδα Ad-Diyarη Συρία προώθησε πρόσθετες δυνάμεις κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψώματα του Γκολάν, ενώ ο λιβανικός στρατός μετακίνησε πρόσθετες στρατιωτικές μονάδες προς το νότο της χώρας. Ο ιορδανικός Στρατός με τη σειρά του, εγκατέστησε στρατιώτες του στις όχθες του ποταμού Ιορδάνη κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Η συριακή, λιβανική και ιορδανική στρατιωτική ηγεσία έλαβε αυτήν την απόφαση μετά το αεροπορικό χτύπημα, που εξαπέλυσε χθες Τετάρτη η ισραηλινή αεροπορία στο έδαφος της Συρίας.

 Κάποια δυτικά ΜΜΕ ανέφεραν πάντως ότι η επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στο κονβόι κοντά στη συνοριακή γραμμή Λιβάνου-Συρίας τα ξημερώματα της Τετάρτης αφορούσε την καταστροφή φορτίων προηγμένων αντιαεροπορικών βλημάτων SA-17 και όχι χημικών όπλων.


ΑΝ ΨΗΦΙΖΕΣ – ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΣ? ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ

<div class="MsoNormal">
Ο παρλαπίπας κάνει την δική του δημοσκόπηση….
Στην δεξιά στήλη του Παρλαπίπα…</span>
<span style="font-size: large;">Μπορείς και εσύ εντελώς μυστικά να επιλέξεις μόνo μια φορά
το κόμμα που θες ή να επιλέξεις ( ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ – ΛΕΥΚΟ – ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ) .
Σε ευχαριστούμε για την ψήφο σου!
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις