Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

«Stop» στις υπεράκτιες γεωτρήσεις στην Αρκτική για τη Shell


Στην προσωρινή ματαίωση κάθε δραστηριότητας για τον εντοπισμό και την εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική μέχρι και το τέλος του 2013 ανακοίνωσε την....
Τετάρτη ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η είδηση δεν προκάλεσε έκπληξη καθώς η εταιρεία είχε δεχτεί τεράστιες πιέσεις, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από περιβαλλοντικές οργανώσεις, μετά από μια σειρά γεγονότων τα οποία έδειξαν τα αργά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της αποβάθρας «Kulluk», η οποία παρέμεινε ακυβέρνητη για ημέρες, προκαλώντας «έμφραγμα» στη διεθνή κοινότητα και οργανώσεις που μάχονται για την προστασία της Αρκτικής (π.χ. «Greenpeace»)

«Έχουμε σημειώσει πρόοδο στην Αρκτική, ωστόσο το πρόγραμμα εξορύξεων είναι μακροπρόθεσμο και θέλουμε να προχωρήσουμε μ’ ένα ασφαλή και μετρημένο τρόπο. Αυτή η απόφαση θα μας δώσει χρόνο να διασφαλίσουμε την ετοιμότητα του προσωπικού και την επάρκεια των μηχανισμών», εξήγησε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της Shell.Οι πρώτες άδειες στην επιχείρηση είχαν δοθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών των Η.Π.Α. το 2005 και αφορούσαν σε έρευνες στις βόρειες και βορειοδυτικές ακτές της Αλάσκας. Από εκείνη τη χρόνια η Shell ξόδεψε περίπου 4,5 δισ. ευρώ.


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις