Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Τρομοκρατημένοι οι γιατροί από νέο φονικό ιό...


Ένας νέος ιός, που πήρε τη ζωή ενός ακόμη ανθρώπου στη Βρετανία, θεωρείται πιο θανατηφόρος από τον ιό SARS, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Ο μυστηριώδης ιός, που....
εξαπλώθηκε από τη Μέση Ανατολή, επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα, και εντοπίστηκε μόλις έξι μήνες πριν.

Μέχρι στιγμής, ο ιός έχει προκαλέσει τον θάνατο 11 ανθρώπων, με το World Health Organisation να ανακοινώνει πως αναμένονται πολλοί ακόμη θάνατοι, μέχρι να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισής του.

Νέα έρευνα αποκάλυψε πως ο ιός, σε αντίθεση με τον SARS, προσβάλει πολλά διαφορετικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, σκοτώνοντας γρήγορα τα κύτταρα.

Μιλώντας στην εφημερίδα South China Morning Post, ο μικροβιολόγος Yuen Kwok-Yung τόνισε πως, εφόσον ο ιός μεταλαχθεί περαιτέρω, ενδέχεται να αποτελέσει μία θανατηφόρο πανδημία.

«Μπορεί να αποδειχθεί πιο επικίνδυνος από τον SARS, ο οποίος επηρεάζει πολύ λιγότερα κύτταρα του οργανισμού. Αυτός ο ιός, ωστόσο, έχει την ικανότητα να επιτίθεται σε πολλά όργανα του σώματος, και σκοτώνει πολύ γρήγορα τα κύτταρα» προειδοποίησε ο Yuen.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, ο ιός αναπτύχθηκε στις νυχτερίδες, με τις εναλλακτικές υποθέσεις να κάνουν λόγο για μαϊμούδες, γουρούνια ή λαγούς.ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις