Υλικά
1/2 κιλό μέτρια ξερά φασόλια
2 μέτρια κρεμμύδια
200 γρ. χυμό ντομάτας
3 μικρά καρότα σε ροδέλες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
λίγο πιπέρι μαύρο ή κόκκινο
1 1/2 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
2 μέτρια κρεμμύδια
200 γρ. χυμό ντομάτας
3 μικρά καρότα σε ροδέλες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά κοφτή αλάτι
λίγο πιπέρι μαύρο ή κόκκινο
1 1/2 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
Εκτέλεση Συνταγής
Μουσκεύουμε από το βράδυ τα φασόλια και την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και μαζί με την σκόνη μουστάρδας τα βράζουμε για 20′. Στη συνέχεια αδειάζουμε το νερό και γεμίζουμε πάλι την κατσαρόλα με ζεστό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό ντομάτας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα, μέχρι να ψηθούν τα φασόλια. Το τελευταίο τέταρτο ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και το αφήνουμε να χυλώσει. Σερβίρουμε την φασολάδα αχνιστή.
tips συνταγής
1) Η σκόνη μουστάρδας στη συνταγή χρησιμοποιείται για να αποφύγετε το συνηθισμένο φούσκωμα που προκαλούν τα φασόλια.
2) Προαιρετικά στη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κλωνάρι ψιλοκομμένο σέλινο.
3) Αν προτιμάτε πιο κόκκινη τη φασολάδα μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
2) Προαιρετικά στη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κλωνάρι ψιλοκομμένο σέλινο.
3) Αν προτιμάτε πιο κόκκινη τη φασολάδα μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου