Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Διαβάστε Γιατί Θα Καούν Τα Νησιά Του Ιονίου Αν Δεν Γίνει Κάτι Άμεσα!


Πυροσβεστικά οχήματα «σακαράκες» διαθέτουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες των νησιών του Ιονίου. Από τα συνολικά 105 οχήματα και τις…
τρεις μοτοσυκλέτες, μόλις 7 από αυτά είναι ηλικίας… 5 χρόνων! 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), από το σύνολο των πυροσβεστικών οχημάτων, μόλις τα 34 μετρούν έως και 10 χρόνια ζωής, 45 από αυτά είναι ηλικίας από 21 έως και 30 χρόνων, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ έχουν ξεπεράσει την τριακονταετία (είναι ηλικίας από 31 έως 37 χρόνων). 
Σημειώνεται ότι από το 2000 έως το 2012 σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Λευκάδα -νησιά που βρίσκονται πρώτα στη λίστα των ξένων τουριστών- προκλήθηκαν συνολικά 7.400 αγροτοδασικές πυρκαγιές από τις οποίες αποτεφρώθηκαν 185.338,80 στρέμματα. 
Ενδεικτικά, η Κεφαλονία -που κατέχει τη θλιβερή πρωτιά τόσο στον αριθμό των αγροτοδασικών πυρκαγιών όσο και στο μέγεθος των καμένων εκτάσεων- υπάρχουν μόλις 26 οχήματα. Από αυτά τα 18 είναι στο Αργοστόλι: έξι ηλικίας έως 10 ετών, έξι ηλικίας έως 20 ετών και πέντε ηλικίας από 23 έως 35 ετών. 
Η Σάμη διαθέτει τέσσερα, όλα ηλικίας από 12 έως 35 ετών και το Ληξούρι τέσσερα (ένα 10 ετών, δυο δεκαοκταετίας και ένα 20ετίας). Όπως αναφέρει το newsit.gr, τρία οχήματα διαθέτει η Ιθάκη (ένα 20ετίας, ένα 19ετίας και ένα 8ετίας), ενώ στο καταπράσινο νησί που τα τελευταία χρόνια διαθέτει και απευθείας πτήσεις charter από το εξωτερικό, βρίσκεται και η μία από τις τρεις μοτοσικλέτες της Πυροσβεστικής, ηλίκιας 12 ετών. Από «12χρονη» μοτοσυκλέτα έχουν στη διάθεσή τους οι πυροσβέστες σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα, που μετρούν 24 και 34 οχήματα αντίστοιχα, 16 βρίσκονται στη Λευκάδα και δυο στους Παξούς. 
Τα μέλη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) απαιτούν να αντικατασταθούν άμεσα τα οχήματα που είναι ηλικίας 35 ετών και βάλε και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα υπόλοιπα οχήματα, που δεν περνούν τακτικό έλεγχο από τα ΚΤΕΟ. 
Με ανακοίνωση τους ζητούν να μην χρησιμοποιούνται τα οχήματα που έχουν βλάβες, μέχρι αυτές να διορθωθούν και επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος που ελλοχεύει δεν είναι μόνο για τους ίδιους τους πυροσβέστες, αλλά και για τους υπόλοιπους πολίτες που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, όσο και για την άμεση ανταπόκρισή τους στα περιστατικά πυρκαγιών καθώς κινδυνεύουν να μείνουν στη διαδρομή. 
Τα παραπάνω ανησυχητικά στοιχεία δημοσιοποιούνται, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη σημασία της δασοπυρόσβεσης, κυρίως τη φετινή χρονιά που ο τουρισμός αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία· και μετά τις επισκέψεις του Νικόλαου Δένδια, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κέρκυρα, τα Χανιά, και σήμερα και αύριο στην γεννέτειρα του πρωθυπουργού τη Μεσσηνία, για θέματα δασοπυρόσβεσης, εν όψει της τουριστικής περιόδου.


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Πηγή:
http://www.MadatoForos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις