Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Επιδείνωση του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες και από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες που μέχρι αργά το βράδυ θα επεκταθούν στις.....
περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, περιμένουμε σήμερα.
Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά πολύ ισχυρά, κυρίως στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και πιθανόν στη Θεσσαλία. Τη νύχτα προς Τρίτη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στο Αιγαίο.
Θερμοκρασίες
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 26 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 29 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.
Πελάγη
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Αττική
Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν με πιθανότητα τοπικών βροχών κατά τις βραδινές ώρες, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Σποραδικές καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν τη νύχτα προς Τρίτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι μέχρι ισχυροί και μετά το μεσημέρι τοπικά σχεδόν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.
Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κατά τις βραδινές κυρίως ώρες περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα και καταιγίδες, αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τη νύχτα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 32 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν και τη νύχτα ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες
Άνεμοι: στα βόρεια νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις