Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Θόδωρος Πάγκαλος: «Γιατί να είναι η Ελλάδα πάντα θύμα;»

Διευκρινήσεις για τις δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες ημέρες και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM 99,5 ο Θόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας μάλιστα ότι...
«η Ελλάδα όταν μπορεί και όπου μπορεί πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι».

Απαντώντας στη σφοδρή κριτική που δέχθηκε, ο κ. Πάγκαλος επισήμανε: «γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα και από κάτω; Γιατί αυτή η κακομοιριά; Πώς σας έπιασε αυτή η μιζέρια; Γιατί στη διαμάχη [για τις παρακολουθήσεις της NSA] να είμαστε με τους Γερμανούς;»

Ο κ. Πάγκαλος έκανε και πάλι αναφορά στο έργο της ΕΥΠ, σημειώνοντας ότι την περίοδο στην οποία αναφέρθηκε «παρακολουθούσε δύο παλαιάς τεχνολογίας σταθερά τηλέφωνα και κατάφερε προς τιμήν της να παρακολουθεί» τους αμερικανούς πρέσβεις σε Αθήνα και Άγκυρα.

Οπως εξήγησε, «παρακολουθούσαμε γιατί ήταν ανάγκη να παρακολουθήσουμε», καθώς την περίοδο εκείνη υπήρχαν δύο σημαντικά θέματα, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Εκείνη τη στιγμή μπροστά στην Ε.Ε. είχε τεθεί το δίλημμα θα μπει η Κύπρος ως μέλος ενώ συνεχίζει το πολιτικό της πρόβλημα ή θα μπει, όπως ζητούσαν οι Τούρκοι και υποστήριζαν μετά μανίας οι Αμερικανοί, η Τουρκία πρώτα και μετά η Κύπρος», είπε.

Ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι όσα δήλωσε πριν από λίγες ημέρες δεν είναι νέα: «Η αποκάλυψη αυτή έχει προηγηθεί 15 χρόνια απλώς δεν το θυμάστε. Έχει γραφτεί στον Τύπο».




Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις